2022'de Franchise Yatırımları Artacak!

2022'de Franchise Yatırımları Artacak!

2021 senesinde 20 binden fazla kişinin katıldığı franchise yatırımları yeni yılda da artmaya devam edecek. 2022 senesinde 3 bin 661yeni franchise şubesi açılacak.

A+A-

Pandemiye rağmen franchise yatırımları büyümeye devam etti. Ekonomist' Dergisi'nden Buruc Tuvay'ın haberine göre; franchise yatırımlarının 2022'de 55 milyar dolarlık bir hacme kavuşması bekleniyor. İşte pandemi döneminde sektörde yaşananlar ve gelecek dönemde yapılacak yatırımlar...

AVM'LER Mİ, CADDELER Mİ?

Pandemiyle kapalı alanların tercih edilmemesi caddelerin öne çıkmasına neden oldu. Yoğun yaya trafiği ve artan perakende satışlarla birlikte tüketici ilgisi ana caddelere yöneldi. Gönden, bu nedenle toparlanmanın alışveriş merkezlerine göre caddelerde daha hızlı olacağını söylüyor. AVM'lerde açık hava alanların artırılması uzun süredir görülen bir eğilimdi. Fakat pandemi süreci ile birlikte hızlandı ve özellikle yeme-içme açısından bu alanlara talep arttı. Fiziken mümkün olduğu çerçevede AVM'ler yenilenerek açık alanlarını artırmaya yöneldi. Özellikle zemindeki alanların dışarıya cephe açılıp, restoranların genelde üst katlarda olan foodcourt'lardan zemin katlara taşındığı görülüyor.

Teknolojiye yatırım yapıyor

Yaklaşık 23 yıl önce kurulan Altın Emlak, emlak sektöründe istikrarlı bir büyüme stratejisi izliyor. Uzaktan eğitim altyapısı sayesinde güncel gelişmeler, sektörel bilgilendirmeler ve yenilikler konusunda temsilcilerine sürekli katma değer sağlayan şirket, Gold Net adlı CRM altyapısı sayesinde dijital dönüşümü ilk sağlayan şirket olma hedefine ulaştı. Dijital dönüşümünü yüzde 80 oranında tamamlayan ve AR-GE çalışmalarında hedefini gerçekleştiren şirket, yüzde 30 olan büyüme planını henüz üçüncü çeyrekte yakaladı. "Artık bizim için takvim 2022'yi gösteriyor" diyen Altın Emlak Genel Müdür Yardımcısı Olcay Selvi sözlerine şu şekilde devam ediyor: "Teknoloji yerinde durmuyor; bizde durmayacağız. Teknolojik altyapımıza yapacağımız yatırımların yanı sıra marka bilinirliğinde zirveye oynayacağımız bir yıl planlıyoruz. Bunun için şirket olarak gereken tüm adımları planladık, yıl içinde herkes zirve yürüyüşümüzü görecek." 107 şubesi bulunan Altın Emlak, 2022 sonuna kadar 25 yeni şube açmayı hedefliyor. Şubeler için aylık ciro hedefi bölgeye göre 100 bin ile 1 milyon TL arasında değişiyor. Yurtdışında Almanya'da bir temsilciliği bulunan şirket, 2022'de İran, Azerbaycan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde büyümeyi planlıyor.

Seneyi yüzde 50 büyümeyle kapatacak

Dünyada 54 ülkede, 3 bin 678 franchise şubesi bulunan Coldwell Banker, 2013 yılında Türkiye pazarına girdi. İkitelli'de altı yıl boyunca ofis sahibi/broker olarak gayrimenkul danışmanlık sektöründe bir çok satışa ve kiralamaya aracılık eden Coldwell Banker Türkiye Ülke Başkanı Gökhan Taş, Nisan 2013'te Coldwell Banker'ın Türkiye master franchise haklarını aldı. Gökhan Taş, "Ülkemizin dinamik yapısının da katkısı ile sadece beş yıl kadar kısa bir zamanda Coldwell Banker markasının Türkiye ve Kıbrıs'ta gayrimenkul sektöründe oyun kurucular arasına girmesini sağladık” diyor. Taş, 2018 Kasım itibarıyla global gayrimenkul danışmanlık markalarından biri olan ERA Gayrimenkul'ün Türkiye Kıbrıs master franchise haklarını alan çatı kurum olan REALOGY'nin dünyada ilk defa iki dev markanın yönetimini tek kişiye verdiği ilk kişi oldu. Şirket, yeni bir yapılanma ile hizmetlerini 360 dereceye çeşitlendirdi. Pandemi döneminde bazı aylar royalty almayan şirket, gayrimenkul danışmanı alımıyla ilgili ciddi destek verdi. Taş, "Teknoloji kullanılarak tanıtımda çok büyük katkılarımız oldu. Bunların karşılığını görüyoruz" diyor. 2021'e 111 ofisle başlayan şirket an 142'ye ulaştı. Yılın 160 ofisle kapatılması hedefleniyor Gökhan Taş, yılı yüzde 50 büyümeyle tamamlayacaklarını söylüyor. 2022'de Coldwell Banker Türkiye müşterilerini memnun edecek marketing çalışmalarının altyapılarını tamamlamaya çalışıyor. Coldwell Banker Türkiye müşterilerini Muzayede.com ile buluşturmayı da planladıklarını söyleyen Taş, "Dijitalleşme yatırımlarımızla birlikte 2022'de Coldwell Banker müşterileri hem gayrimenkullerini daha hızlı ve pratik alıp satabilecek hem de müzayedecom'a kolayca ulaşabilecek" diyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.