2022 TOKİ Alt Gelir Grubu Başvuru Şartları Neler?

2022 TOKİ Alt Gelir Grubu Başvuru Şartları Neler?

TOKİ'nin alt gelir grubu konut satışlarına başvuruda bulunacak olan ailelerin istenilen gelir şartlarını sağlamaları gerekiyor. 2021 yılında 5.500 TL olarak uygulanan gelir şartı 2022'de ne kadar olacak?

A+A-

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın 2022 yılı konut satış duyuruları gelmeye devam ediyor. Kuralı konut satışları ile birçok daireyi satışa çıkan kurum, çoğunlukla orta gelir grubu kapsamında konut satışı yapıyor. Ancak duyurular arasında hatırı sayılı seviyede alt gelir grubu konut satış ilanları bulunuyor. Alt gelir grubunda olan dairelerin satışları ise özel şarta tabi. 

Vatandaşların aylık gelir şartından, ikamet, yaş ve gayrimenkul sahibi olmama gibi tüm özel koşulları sağlamaları isteniyor. Birçok aile için en kritik koşul ise alt gelir grubu aylık hane gelir şartı. 2021'nın çıkmasının ardından zamlanan gelir şartına dair TOKİ'nin ilan ettiği yeni standart tutarı belli oldu. 

2022 TOKİ ALT GELİR GRUBU AYLIK HANE GELİR ŞARTI BELLİ OLDU

TOKİ Başkanlığı 2022 yılı konut satışlarına başvuruda bulunacak olan ailelere orta gelir grubu ve alt gelir grubu seçenekleri sunuluyor. Orta gelir grubundan satışı yapılacak olan konutlarda çok fazla özel şartlar aranmaz. Başvuru yapan kişinin Türk vatandaşı olması, 20 yaşından büyük olması konut satışları için yeterlidir. Orta gelir grubu için gelir şartı aranmaz. 

Genel Şartlar: Vatandaşlık, Tek Başvuru ve Yaş Koşulu

Ancak alt gelir grubunda yer alan konutlardan almak isteyenler için şartlar daha kısıtlayıcıdır. TOKİ Başkanlığı alt gelir grubu konut satışı başvurusunda bulunacak olan ailelerden ilk olarak Türk vatandaşı olunması ve aynı aileden (aynı hane içinde yaşayan) bir kişinin başvuruda bulunmasını ister. Alt gelir grubu konut satışlarına 25 yaşa altında olanlar başvuru yapamazlar.

İkamet Şartı

Alt gelir grubunda ikamet şartı da bulunur. Aileler sadece kendi illerinde yer alan projelere başvuru yapabilirler. Bu şart kapsamında başvuru yapılan dairenin n bulunduğu il sınırları içerisinde 1 (bir) yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olmak yada il nüfusuna kayıtlı olmak gerekiyor. 

Gayrimenkul Sahibi Olmama Şartı

Başvuru sahibinin kendisinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması gerekiyor. Bunun dışında ailelerin tarla, bağ, bahçe, köyevi ve işyeri hariç, tapuda kayıtlı kat irtifaklı/kat mülkiyetli bağımsız bir bölümün veya müstakil konutunun bulunmaması isteniyor. 

Gelir Şartı

TOKİ alt gelir grubu 2022 başvurularında 6.500 TL Hane Gelir Şartı aranır. Bu şart kapsamında hanedeki gelir düzeyi 6500 TL'nin üzerindeyse alt gelir grubu konutlarına başvuru yapılamaz. Ancak ailelerin duyuruları dikkatle incelemesinde fayda var bu şart önümüdeki dönemde esnetilebilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.