2021 Yılında Değerlenen Arsalar

2021 Yılında Değerlenen Arsalar

Pandemi etkisiyle büyükşehirlerden kırsal kesimlere kaçış başlarken arsa satışlarında büyük artış yaşandı. Arsa fiyatları da talebe bağlı olarak artış gösterdi. İşte arsa fiyatlarının en çok artış gösterdiği bölgeler.

A+A-

Belli birikimi olan vatandaşlar, birikimlerini arsa satın alarak değerlendiriyor. Arsanın her zaman uzun vadede kazandıran bir yatırım aracı olduğu biliniyor. Bu süreyi kısaltmak isteyen vatandaşlar ise  gelişmekte olan yerleri araştırıyor.

2021 yılında değerlenen arsalar şu şekilde:
 
BÜYÜK ŞEHİRLERDE YENİ YOL VE HAVALİMANLARI DEĞERİ ARTIRIYOR 

İstanbul’da üçüncü havalimanı, üçüncü köprü, Marmara otoyolu sebebiyle, çok büyük oranda değer kazanan bazı ilçeler bulunuyor. Bu ilçelerde hem arsa, hem konut fiyatları yükselişe geçti. Kayaşehir, Altınşehir, Çekmeköy, Arnavutköy, Poyrazköy, Yeniköy, Karaburun ve Halkalı…

ANKARA’DA MERKEZ GÜNEYBATIYA KAYIYOR

Başkent Ankara, yatırım yapmak isteyenlerin incelediği bir diğer şehir oluyor. Şehir merkezinin konut ve nüfus yoğunluğu nedeniyle güneybatıya doğru ilerlemesi, Yaşamkent, Etimesgut, Eryaman, Batıkent, Mamak, Bağlum, Örencik yatırım yapılan yerlerin başında yer alıyor.

İZMİR’DE LÜKS KONUT PROJELERİNE RAĞBET

İzmir’de Bornova, Mavişehir, Balçova, Güzelbahçe ve Urla, kentsel dönüşüm yaşandığı arsaların değerlenmesi bakımından dikkat çekiyor.

Bursa’da Yenişehir, Karacabey ve Görükle, Adana’da Kozan ve Karaisalı Yolları, M1 Alışveriş Merkezi’nin Çevresi, Antalya’da Konyaaltı, Lara ve Kundu Yolu’ndaki arsalar yoğun ilgi görüyor.

Gaziantep’te Organize Sanayi Bölgesi’nde yatırımlar yoğunlaşmaktadır. Şehrin değer kazanan Oğuzeli Bölgesi’nde altyapı ve üst yapı çalışmaları da güçlü bir biçimde devam ediyor. Konya Şanlıurfa’da Eyyübiye ve Karacadağ ise devlet desteği ile arazi bakımından değerlenen noktalardan biri oluyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.