2021 Renk Trendleri!

2021 Renk Trendleri!

Her yıl tek renk seçen Pantone, bu yıl ilk kez iki rengi birden yılın rengi olarak belirledi. Ultimate Gri dayanıklılıktan; Illuminating Sarı’sı ise iyimserlikten ilham alıyor.

A+A-

Uluslararası renk otoritesi Pantone, bu yıl ilk kez iki rengi birden “yılın rengi” olarak ilan etti. Tüm dünyaya olağanüstü bir dönem yaşatan koronavirüs salgını, yılın renklerine de yansıdı. Yeni yılın trend rengini belirleyen Pantone Color Institute, 2021’in rengini Ultimate Gray ve Illuminating Yellow olarak açıkladı.

Yılın renkleri bu yıl tüm dünyanın son dönemde yaşadığı ruh hâlinden ilham alıyor. Ultimate Gri, devam eden belirsiz sürece rağmen kayalar gibi dayanıklılığı, sertliği, kararlığı ve cesareti; Illuminating Güneş Sarısı ise aydınlığı, her şeyin düzeleceğine olan inancı, umudu, parlaklığı, mutluluğu ve iyimserliği temsil ediyor. İki farklı rengi “yılın rengi” seçen enstitü, yaptığı açıklamada, “Hem kalıcı hem de moral veren bir güç ve umut mesajı veren renklerin evliliği” ifadesini kullandı. Her iki renk de bu yıl modadan mücevhere, seyahatten dekorasyona hayatın her alanına damga vuracak.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.