2021 İç Dekorasyon Renk Trendleri

2021 İç Dekorasyon Renk Trendleri

2021 iç dekorasyon trendlerinde de doğaya olan özlemimiz ön çıkıyor. Polisan Kansai Boya bu senenin kartelasına mavi, yeşil, sarı gibi doğadan ilham alan renklerin hakim olacağına dikkat çekiyor.

A+A-

Doğaya uzak kaldığımız ve zamanımızın çoğunu evlerimizde geçirdiğimiz bir ortamda, malzemeler ve dokular gücüne uyarlanıyor ve doğa ile sinerji içinde odaklanıyor. Pandemi teknolojinin tüm dünyada hayata dönüşümü hayata geçiriyor. "Gülen Boya" marka vizyonuyla evlerini yenilemek isteyenlere gülümseten Çözümler Sunan Polisan Kansai Boya, 2021'in tr renklerini açıklıyor…  

Gri Covid-19 dönemini, sarı umudu sembolize ediyor

Koranavirüs salgını, hayatının yansıttığı gibi renk seçiminde bunu göstermek. Her yıl tek bir rengi ön plana çıkaran Pantone bu sene iki rengi birden yılın rengi ilan etti. Covid-19 dönemini çağrıştıran “Ultimate Gri”, insanlığın bu salgına karşı mücadeleye ve gösterdiğilığa gönderme yapıyor. "Aydınlatıcı Sarı" ise iyimserliğin rengi olarak günlere umut veriyor. Hardal sarısı ve yoğun sarılar, 2021 dekorasyonunda en çok bir çıkan renklerden. 

2021-renkleri-1.jpg

Doğadaki en güzel yeşiller evlerimizde 

Huzur veren, sakinleştirici ve iyileştirici özellikleriyle ön plana çıkan yeşil tonları, 2021 dekorasyon trendlerinde hale getiriliyor. Kendimizi iyi hissetmeye duyduğumuz bu günlerde büyümeyi, düzeni, tazeliği, yeniden doğuşu ve umudu sembolize eden yeşilin tonları, iç mekanlara güven duygusu veriyor. Siz de doğanın ferah rengini ev dekorasyonunuzda tercih edebilirsiniz.

Gökyüzü mavisi huzur ve özgürlük yaratıyor

Geçtiğimiz yıl Pantone'nin yılın rengi seçtiği klasik, 2021 dekorasyon trendlerinde de bunu hissettirmeye devam ediyor. Huzuru, barışı ve güven duygusunu çağrıştıran lacivert, turkuaz, açık mavi gibi mavinin tonları iç ve dış mekanlarda 2021'in en trend yüzey olmaya aday. Okyanusun coşkusunu ve enginliğini siz de bu renklerle evinize taşıyabilirsiniz. 

2021-renkleri-2.jpg

Toprak tonları zamansız bir duruş sunuyor

Bulunduğu onun mekana sıcaklık katan toprak tonlarını son dekorasyonda sıkça görüyoruz. Zamansız bir etki yaratan ve pek çok tarzla uyum sağlanabilir toprak tonlarını  2021 yılında ahşap, el dokuması ve rattan gibi materyallerle yan göreceğiz. "Pişmiş toprak" ise, yılın en trend renklerinden biri aday olacak.  

Canlılık arayanlar için morlar ve kırmızılar  

İç dekorasyonda canlılık ve yüksek enerji tercih edenler için de 2021 yılında morlar ve kırmızılar oldukça popüler olacak. Romantik ve tek tarz sunan kırmızının güçlü turuncu alt tonları, evlerde pozitif bir etki yaratıyor. Asil bir şıklık hissi veren sıcak morlarsa bu senenin en çok öne çıkıyor arasında yer alıyor.

Mutfak ve banyolara koyu renkler hakim 

80'li yıllardan itibaren mutfak ve banyoları hakimiyeti altına alan beyaz ve tonları, 2021 yerinde koyu grilerle antrasitlere bırakıyor. Koyu ahşap renkli dolaplara gelecek siyah tonları da oldukça revaçta olacak.  

Temizliğin ve saflığın sembolü beyaz yine trend

Banyolar ve mutfağında kaybetmiş olsa da bu yıl temizlik ve saflığın sembolü beyazı evin diğer bölümlerinde görmeye devam edeceğiz. İsteğe İskandinav ve Japon dekorasyonlarının ön hazır haz iç dekorasyon trendlerinde beyazın ağırlığını hissedeceğiz. Siz de 2021'de evinizde aydınlık bir etki yaratmak isterseniz,  beyaz rengin hakim olduğu duvarlar ve mobilyaları tercih edebilirsin. Beyazı renk olarak tamamlayan siyah ve pastel tonlarıyla da iç dekorasyonunuzu tamamlayabilirsiniz.  

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.