2020-2023 Yıllarında İnşaat Sektörü En Parlak Dönemini Yaşayacak

2020-2023 Yıllarında İnşaat Sektörü En Parlak Dönemini Yaşayacak

İMDER’in düzenlediği kahvaltıda müteahhitlerle bir araya gelen Necip Nasır, Yerel seçimlerden sonra ülke ekonomisinin yeniden yükselişe geçeceğini, inşaat sektörünün 2020-2023 yılları arasında en parlak dönemini yaşayacağını söyledi.

A+A-

İzmir Müteahhitler Derneği’nin (İMDER) Gaziemir’de düzenlediği kahvaltıda inşaat sektörü temsilcileri ile Ak Parti İzmir milletvekili Necip Nasır biraraya geldi. Müteahhitler yaşadıkları sorunu Necip Nasır’a iletti.

islam-yildirim-003.jpg

YÜZDE 50 VERMEYİN

Toplantının açılış konuşmasını yapan İMDER başkanı İslam Yıldırım, aynı zamanda Müteahhitler Federasyonu kurucu başkanı olan Necip Nasır’a sektördeki sorunları mecliste gündeme getirdiği ve birçok sorunun çözümünde rol aldığı için teşekkür etti. Yıldırım müteahhitlere kat karşılığı arsa anlaşmalarında yüzde 50 teklif vermemeleri konusunda da uyarı bulundu. Yıldırım, “Son birkaç ay içerisinde inşaat maliyetleri yüzde 30-40 arttı. Meslektaşlarımız bu zamları fiyatlara yansıtamıyor. Bu yüzden çok yüksek olan arsa oranlarının düşmesi gerekiyor. Tüm meslektaşlarımdan rica ediyorum kupon yerler haricinde arsa sahibine yüzde 50 teklifle gitmeyin.

necip-nasir-007.jpg

TASFİYE VE FİYAT FARKI KARARNAMESİ NE ZAMAN ÇIKACAK?

Ak Parti İzmir milletvekili Necip Nasır müteahhitlerin dört gözle beklediği tasfiye kararnamesi  ve fiyat farkı kararnamesi ile ilgili de açıklamalarda bulundu. Necip Nasır şu ifadeleri kullandı, “Tasfiye kararnamesi son grup toplantısında netleşecekti ancak ben birkaç konuda çekincelerimi sundum. Müteahhit arkadaşlarımızın taleplerini dinledik ve talepler doğrultusunda bazı değişiklikler yaparak kararnameyi çıkarmayı hedefliyoruz. Bu konuyla ilgili meclisten beni çağırdılar. Ankara’ya dönüp bu konudaki çeincelerimi komisyona gerekçeleriyle ileteceğim. Tasfiye ve fiyat farkı kararnamesi en yakın zamanda çıkacaktır” dedi.

2020-2023 DÖNEMİNDE İNŞAAT SEKTÖRÜ PARLAYACAK

24 haziran genel seçimleri başlayan ekonomik saldırıların devam ettiğini ifade eden Nasır, “24 haziran seçimleri öncesi Türkiye ekonomisine planlı bir saldırı başladı. 31 Mart yerel seçimlerinden dolayı bu saldırılar devam edecek. 31 mart seçimlerinden sonra önümüzde 4 yıl seçim olmadığı için bu saldırılar da duracaktır. Haziran 2019’dan sonra Türkiye ekonomisi toparlanmaya başlayacaktır. Bizim 2023 yılına kadar dünyanın en büyük 20 ekonomisinden biri olma hedefimiz var. Hazirandan sonra inşaat sektörü toparlanmaya başlayacaktır. 2020-2023 yılları arasında inşaat sektörü yeniden yükselecek ve en parlak dönemini yaşayacaktır” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.