2017'de İnşaat Sektöründe Neler Değişti?

2017'de İnşaat Sektöründe Neler Değişti?

2017 yılında açıklanan büyüme rakamlarına göre Türkiye Avrupa'nın 4 katı büyüdü. Türkiye ekonomisinin büyümesini ise inşaat sektörü sırtladı.

A+A-

Türkiye ekonomisi yılın ilk çeyreğinde yüzde 5.3, ikinci çeyreğinde yüzde 5.4, üçüncü çeyreğinde yüzde 11.1 büyüdü. Bu verilere göre Türkiye, AB ülkelerinin dört katından fazla büyüdü. 


Ekonomiye "nefes aldıran" düzenlemeler
Anadolu Ajansı muhabirlerinin derlediği bilgilere göre, bu yıl ekonomide büyük değişikikler yapıldı. İşte ekonomide yapılan ve emlak sektörünü ilgilendiren o maddeler..


1-) İnşaat sektörüne canlandırmak amacıyla KDV, damga vergisi ve tapu harçlarında düzenlemeye gidildi.


2-) Beyaz eşya ile bazı küçük ev aletlerinden alınan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) sıfıra, mobilyaların KDV'si yüzde 8'e çekilerek, hem bu sektörlere hareketlilik sağlandı hem de vatandaşların bu eşyaları ucuza satın almalarının yolu açıldı.


3-) İstanbul 3. havalimanının da aralarında bulunduğu mega projelerin yapımı sürerken, yeni projelere de başlandı. Dünyanın en uzun aralıklı köprüsü unvanına sahip olacak "1915 Çanakkale Köprüsü" ile Malkara-Çanakkale Otoyolu'nun temeli atıldı.


4-) Yastık altında bulunan altınların ekonomiye kazandırılması için altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası ihracı başlatıldı. Ekimde 4 haftalık ilk talep toplama döneminde, 370 milyon lira değerinde yaklaşık 2,5 ton altın yastık altından çıkarıldı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.