2017'de İnşaat Harcamaları Arttı

2017'de İnşaat Harcamaları Arttı

Maliye Bakanı Naci Ağbal 2017 yılında inşaat başta olmak üzere yatırım harcamalarının arttığını söyledi. Ağbal, "İnşaat harcamaları üzerinden ürettiğimiz bu ivmeyi 2018 yılında makine teçhizat harcamaları üzerinden devam ettirmek istiyoruz" dedi.

A+A-

Naci Ağbal, 2017'nin ocak ayından itibaren birçok göstergede grafiklerin yukarı yönlü dönmeye başladığını belirterek, gerek sanayi üretim endeksinde gerek PMI endeksinde her ay artan ölçüde üretim artışı görüldüğünü kaydetti.

Bu sayede üretim çarklarının ne kadar hızlı bir şekilde dönüştüğünün de görüldüğünü aktaran Ağbal, şu bilgileri verdi:

"Yatırım harcamaları 2017'nin ilk yarısında başta inşaat harcamaları olmak üzere önemli ölçüde arttı. Bu da bizim son derece sevindirici. Her ne kadar makine teçhizat harcamalarında beklediğimizden daha düşük bir harcama gerçekleşse de kanaatimce 2017 yılında yapılan inşaat harcamaları eninde sonunda makine teçhizat harcamalarını getirecek. Çünkü sonuçta inşaatı yaptıysanız fabrikanın içerisine makine teçhizatı alacaksınız. Şu anda üzerinde çalışıyoruz. Özellikle 2018 yılında makine teçhizat harcamalarında yatırımcılarımıza destek olacak çözümleri devreye sokacağız. Böylelikle inşaat harcamaları üzerinden ürettiğimiz bu ivmeyi 2018 yılında makine teçhizat harcamaları üzerinden devam ettirmek istiyoruz."

Ağbal, AB ekonomilerindeki düzelme ve iyileşmenin 2016 yılı ikinci yarısından itibaren hızlanmasının Türkiye'nin ihracat performansını son derece olumlu etkilediğini vurgulayarak, bazı ülkelerde kırılganlık olsa da Avro Bölgesi ekonomilerinin son derece olumlu konjonktürel etki içerisinde bulunduğunu söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.