2 Milyon Metrekarelik Arsa 22 Milyon Liraya Satıldı

2 Milyon Metrekarelik Arsa 22 Milyon Liraya Satıldı

Kanal İstanbul güzergahında yer alan 2 milyon metrekarelik hazine arsası İran uyruklu bir kişiye 22 milyon TL'ye satıldı. Arsanın çok ucuza satıldığını belirten CHP'li vekil konuyu meclise taşıdı.

A+A-

İstanbul Arnavutköy’de yer alan yaklaşık 2 milyon metrekarelik arsanın İranlı bir kişiye 22 milyon liraya satıldığı ortaya çıktı.

Maliye Bakanlığı’na ait olan bu büyük arsanın satışı Meclis gündemine taşındı. CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, arsanın büyüklüğü ve satış bedeliyle ilgili kafa karıştıran sorular bulunduğunu söyleyerek “İstanbul Arnavutköy’de bulunan bu arazinin özellikle bir İranlıya devredilmesinin amacı nedir?” diye sordu.

tapu.jpg

Arnavutköy ilçesinde Şamlar Mahallesi Sazlıbosna mevkiinde yer alan arsa tam 1 milyon 982 bin 500 metrekare büyüklüğünde. Bir bölümü ormana bakan arsanın alt bölümünde ise Sazlı Deresi yer alıyor. 2013'te İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından üretilen arsa bir sene sonra Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından 22 milyon TL'ye satıldı. Arsanın satışı da İran uyruklu Mojtaba Keifi isimli kişiye yapıldı. CHP İzmir Milletvekili Serter, ‘Hazine arazinin adeta peşkeş çekildiği belgelenmiştir' diyerek, konuyla ilgili olarak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'a şu soruları sordu:

*2 milyon metrekare olduğu tapu kayıtlarıyla sabit söz konusu arazinin İran uyruklu Mojtaba Keifi'ye devri doğru mudur?

*İstanbul Arnavutköy'de bulunan bu arazinin özellikle bir İranlıya devredilmesinin amacı nedir?


*Bu arazinin devri ile ilgili mevcut tapu belgesinde rayiç bedelinin 22 milyon olduğu görülmektedir. Bu bedelin tespitinde hangi kriterler göz önüne alınmıştır? Arnavutköy gibi stratejik bir yerde böylesine büyük bir arazi için bu miktar neye göre belirlenmiştir?

*Hazine arazilerinin devrinde yabancı uyruklulara uygulanan yöntemler nelerdir? Bu ve benzeri devirlerde ihale şartnamesi hazırlanmakta mıdır?

*Bu ve buna benzer büyüklükte ve stratejik önemdeki topraklar, araziler, taşınmazlar ne karşılığında yabancı uyruklulara verilmektedir? Böylesi büyük arazilerin satışı ve/veya devri konusunda kamuoyuna bilgi verilmekte midir?

Kaynak: Sözcü

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.