2.000 Dairelik Projesi Yarım Kalan Firma Battı, Arsası İcradan Satışa Çıktı

2.000 Dairelik Projesi Yarım Kalan Firma Battı, Arsası İcradan Satışa Çıktı

Maketten satışını yaptığı 1.500 konutu hak sahiplerine teslim edemeyen Erzurum merkezli Karadayı İnşaat battı. Şirketin Palandöken ilçesindeki bir arsası 317 milyona icradan satışa çıktı.

A+A-

Karadayı Konut Yapı AŞ bir süre önce hak sahiplerine teslim edemediği konut projeleri ile gündeme gelmişti. Bu kapsamda, şirket sahibine yönelik yüzlerce yıl hapis istemi ile dava açıldı.

Girdiği ekonomik darboğazı aşamayan şirketin değerli mülkleri de teker teker icradan satışa konuldu. Karadayı İnşaat’ın konut imarlı 22 dönümlük bir arsası icradan satışa çıkarıldı.

DEĞERİ 317 MİLYON TL

Halk TV’nin haberine göre, Fırat Erdoğan isimli bir şahsın satışını talep ettiği arsa için belirlenen muhammen bedel 317 milyon TL olarak kayıtlara geçti. Dev arsanın icra ihalesinin ilki yarın gerçekleştirilecek. İhaleye katılmak isteyenler, 24 Kasım ile 1 Aralık tarihleri arasında teklif verebilecek. Öte yandan, şirketin sahibi Ahmet Metin Karadayı yüzlerce yıl hapis cezası aldığı öğrenildi.

ŞİRKET SAHİBİNE 386 YIL HAPİS

Şirketin, satışını maket üzerinde yaptığı fakat hak sahiplerine teslim edemediği 1.500 kadar daire sebebiyle müteahhit Ahmet Metin Karadayı’ya 1.400 yıla kadar hapis istemi ile dava açılmıştı. Yapılan yargılamanın ardından Karadayı 386 yıl hapis cezası aldı. Aynı zamanda şirketin, 2 bin konutluk dev projesi yarım kaldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.