1969'dan Beri Dünyanın En Sağlam Zemini

1969'dan Beri Dünyanın En Sağlam Zemini

Master Builders Solutions ürün portföyünde yer alan dünyanın en dayanıklı zemin kaplaması, 50. yılını kutluyor. 60’dan fazla ülkede üretim tesisi ve satış merkezine sahip olan Yapı Kimyasalları Bölümü, 2018'de 2.5 milyar Avro’luk bir satış rakamına ulaştı

A+A-

50 yıl önce, zemin çözümü olarak patent altına alınan Ucrete, agresif kimyasallara, yüksek mekanik etkiye ve termal şoka karşı olağanüstü direnç sağlayan benzersiz bir reçine esaslı teknolojiye sahiptir. Ucrete zemin kaplamaları, yiyecek ve içecek, kimya ve ilaç gibi endüstrilerde karşılaşılan zorlu şartlar için uygundur. Güvenli ve hijyenik çalışma ortamları için minimum derzlere sahip homojen yüzeyler ve gerektiğinde kayma direnci özellikleri oluştururlar. Gözeneksiz ve geçirgen olmayan Ucrete zemin kaplamaları, 130°C'ye kadar sıcaklıklarda sağlamlıklarını korur ve hijyen açısından en zorlu gereksinimleri dahi karşılarlar. Mutlak değişkene bağlı olarak, Ucrete birkaç saat veya birkaç gün içerisinde kurulabilir ve doğru uygulanırsa, işlevini uzun yıllarca korur.

Ucrete'in geliştirilmesi, 1960'ların sonunda, kimyasal tesisler için esnek, dayanıklı ve kullanımı kolay bir zemin kaplaması arayışının bir parçası olarak başlamıştır. Temel bileşen olarak poliüretan, uygulamadan önce suyla kontrollü bir reaksiyon ve şimdiye kadar sadece beton için kullanılan agregaların ideal çözüm olduğu kanıtlanmıştır. BASF Ucrete Endüstriyel Zemin Kaplaması Avrupa Pazarlama Müdürü Philip Ansell, Ucrete için şöyle diyor; “Adı Üretan ve Betonun bir kombinasyonu olan Ucrete'in özellikleri tamamen devrimsel niteliktedir. Ucrete, yüzeyde var olan neme karşı duyarsızdır, bu da hızlı bir şekilde uygulama yapılabileceği anlamına geliyor – tüm tadilat işlerinde duraksamaya neden olmaksızın ideal bir kullanımı vardır. Önceki reçine bazlı malzemeler, yüzeyin oldukça kuru olmasını gerektiriyordu bu da çok fazla zaman ve çaba gerektiren bir hazırlık aşamasıydı.”

İşte o zamanlardan bu yana Ucrete zemin kaplama çözümleri, esnekliğin ve dayanıklılığın yüksek öncelikli olduğu durumlarda dünya genelinde yaygın bir uygulama alanı buldu. Yakın zamanda kaplama çözümünün istisnai esnekliğini “Ucrete Yıkım Meydan Okuması” ile belgeleyen Ansell şöyle devam diyor, “Halen kullanımda olan en eski Ucrete kaplamalarından biri, 1982'de Nijerya'daki bir bira fabrikası tesisine kurulmuştu.1975'te büyük bir uluslararası meşrubat şirketi, İrlanda'daki tesislerinden birini Ucrete çözümü ile kapladı ve o zamandan beri dünyadaki tüm tesislerinde Ucrete zemin kaplamalarını düzenli olarak kullandık. Müşterilerimiz, Ucrete kaplama sistemlerimizin performansına ve dayanıklılığına güvenebileceklerini biliyor ve bu güvenilir çözümü tekrar tekrar talep ediyor. İnovasyon, 1960 yılından bu yana temel itici gücümüzü oluşturuyor ve yıllar içinde Ar-Ge çalışmaları için yapılan güçlü yatırımlar, aşağıdaki gibi birkaç dönüm noktasına ulaşmamızı sağlamıştır:

  • 1982: İlaç endüstrisi için ilk antistatik hijyenik dökme mozaik zemin;
  • 1993: Ergonomik uygulamalar için termal şok dirençli akışkan özellikli ağır hizmet zamin kaplaması;
  • 2003: Yiyecek-içecek endüstrisi için kilit güvenlik gereksinimi olarak tanımlanabilir kayma direnci profillerine sahip ilk sistemler;
  • 2011: Soğuk ortamlarda bile duraksama süresini en aza indiren, lekelenmeyen hızlı kürlenen ilk sistem;
  • 2018: Monolitik, termal şoklara dayanıklı antistatik zemin.”

Ucrete’in Eurofins gibi üçüncü kurullarca sertifikalandırılmış İç Mekan Hava Konforu Altın Sertifikası ile ödüllendiren oldukça düşük VOC içeriği veaşırı kimyasal, mekanik ve ısıl etkilere karşı dayanıklılık; yıllarca çok az bakım gerektiren uzun süreli dayanıklılık; hijyen; gerektiğinde kayma direnci ve elektrostatik iletkenlik gibi kendine has özellikleri Ucrete'i yiyecek ve içecek sektörü, kimya ve eczacılık sektörleri ile, havacılık, elektronik, mühendislik, tekstil ve madencilik sektörlerinde ağır koşullara direncin gerekli olduğu her yerde mükemmel bir zemin çözümü haline getiriyor.

Pürüzlü ve düz olmak üzere iki çeşit olarak piyasaya sürülen Ucrete ürün yelpazesi, daha sonra genişletilerek çeşitli zorlu gereksinimler için bir düzineden fazla farklı çözümü içeren bir hale getirilmiştir. Hepsi de aynı üstün direnci ve dayanıklılığı paylaşmaktadır. Ucrete zemin çözümleri, dünya çapında özel uyguayıcılar ile kullanılmaktadır. Ansell şöyle diyor, “Doğru tanımlanmış ve kurulmuş zemin kaplamalarımız çok uzun süreli performans sunuyor. Bu sayede daha fazla sürdürülebilirlik için de bir duruş sergiliyoruz. Beş ya da on yıl sonra bir kaplamanın kullanılamayacak olmasından daha müsrif bir davranış olabilir mi? Giderek daha fazla müşteri, üretimdeki aksama süresinden, yenileme veya değiştirme maliyetlerinden kaçınarak, uzun ömürlü bir zemin kaplamasının gerçek faydalarını tercih ediyor. Yalnızca 2018'de, Ucrete çözümleri kullanılarak toplam beş milyon metrekareden fazla zemin kaplandı. Mevcut ürünleri iyileştirmeye ve müşterilerimizin ihtiyaçlarına daha fazla hitap eden yeni çözümler geliştirmeye, daha fazla estetik ve ergonomik uygulama olanakları sağlamak için portföyümüze yatırım yapmaya devam edeceğimize söz veriyoruz.”

Ürünlerimiz ve sistem çözümlerimiz hakkında daha fazla bilgiyi şu adreste bulabilirsiniz: www.ucrete.basf.com

Yapı Kimyasalları Bölümü Hakkında

Master Builders Solutions, BASF'nin inşaat sektörüne yönelik geliştirdiği yapı kimyasalları çözümlerinin markasıdır. Master Builders Solutions, inşaat sektöründen elde edilen 100 yılı aşkın deneyimin üzerine inşa edilmiştir. Master Builders Solutions markası, yapıların yeni inşası, bakımı, tamiri ve renovasyonlarına yönelik gelişmiş kimyasal çözümler sunmaktadır. Kapsamlı ürün portföyümüz içerisinde; Beton katkıları, çimento katkıları, yeraltı yapı sistemleri, su yalıtımı sistemleri, mastikler, seramik yapıştırıcı ve derz dolguları, onarım güçlendirme sistemleri, kendiliğinden yerleşen grout harçları, zemin kaplama sistemleri yer alıyor.

Yapı Kimyasalları Bölümü’nün inşaat sektöründe konularının uzmanlarından oluşan 7.000 çalışanı bulunmaktadır. Bir projenin konseptinin başlamasından tamamlanmasına kadar müşterilerimizin inşaat sürecinde karşılaşmakta olduğu spesifik zorlukları çözmek üzere, uzmanlık sahibi olduğumuz alanlardaki bölgesel bilgilerimizi bir araya getiriyor ve dünya genelinde gerçekleştirdiğimiz sayısız inşaat projesinden elde ettiğimiz deneyimden faydalanıyoruz. Müşterilerimizin daha başarılı olmasını sağlamaya yardımcı olan ve sürdürülebilir yapılar sağlayan yenilikler geliştirmek üzere BASF’nin global teknolojilerini ve ayrıca yerel bina ihtiyaçları konusundaki derin bilgi birikimimizi kullanıyoruz.

Dünya genelinde 60’dan fazla ülkede üretim tesisi ve satış merkezine sahip olan Yapı Kimyasalları Bölümü, 2018 yılında yaklaşık 2.5 milyar Avro’luk bir satış rakamına ulaşmıştır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.