175 Metrekare Ev 2 Günde Yapılacak! Maliyeti 40 Bin TL

175 Metrekare Ev 2 Günde Yapılacak! Maliyeti 40 Bin TL

Konut üretiminde de 3 boyutlu yazıcı teknolojisi ile büyük gelişmeler yaşanıyor. Gelinen son noktada sadece 40 bin lira maliyet ile 175 metrekarelik evler 40 bin lira maliyetle 2 günde inşa edilebilecek.

A+A-

Almanya'da 3 boyutlu yazıcı teknolojisinin kullanımı her geçen gün yaygınlaşmaya devam ederken Almanya'da 3D yazıcı teknolojisi ile apartman inşaatı başladı. 

3 BOYUTLU YAZICI İLE APARTMAN ÜRETİLECEK! 

BOD2 ismi verilen özel 3D yazıcı Alman yapı malzemeleri şirketi HeidelbergCement tarafından özel olarak bu tip cihazlar için geliştirilen özel çimento karışımını kullanarak ev inşaatı yapacak. Piyasada şimdiye kadar üretilen en hızlı 3D inşaat yazıcısı olduğu iddia edilirken söz konusu yazıcının projeye uygun olarak sıhhı tesisat ve elektrik boruları için de boşluk bırakıyor. 

Hatırlanacağı üzere dünyadaki ilk 3 boyutlu yazıcı ile apartman inşaatı 2015 senesinde Winsun Dekorasyon Tasarım Mühendisliği Şirketi tarafından inşa edilmişti. Konu hakkında açıklamada bulunan inşaatı üstlenen firmalardan biri olan PERI’nin inovasyon ve pazarlama direktörü Thomas Imbacher “3D inşaat tekniğinin önümüzdeki yıllarda belirli pazar segmentlerinde giderek daha önemli hale geleceğinden ve önemli bir potansiyele sahip olacağından eminiz. İlk apartmanı yerinde inşa ederek, bu yeni teknolojinin büyük ölçekli konut birimlerini yapmak için de kullanılabileceğini gösteriyoruz" diyerek bu teknolojinin gelişimini sürdüreceğini dile getirdi.

Bu projeler özellikle de deprem gibi afetler sonrası kısa sürede çok sayıda konutun inşa edilmesi gereken yerler için büyük kolaylık sağlayacak.  3D yazıcılı evler için 175 metrekare büyüklüğe sahip olan bir evin maliyeti 40 bin lira olarak açıklanırken 8 günde hazırlanan projeninin hayata geçirilmesi yani 3D yazıcı evin yapım süresi ise 2 gün olarak belirtiliyor. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.