100 Bin Sosyal Konut Başvurusu 2021

100 Bin Sosyal Konut Başvurusu 2021

TOKİ her yıl 100 bin sosyal konut projesi kapsamında 2021 yılında da 100 bin sosyal konut projesi hayata geçirecek. TOKİ 100 bin sosyal konut başvurularının ne zaman başlayacağı, 100 bin sosyal konut projesinin nerede hayata geçirileceği merak ediliyor.

A+A-

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) bu yıl da binlerce ailenin yüzünü güldürecek. Takvim'de yer alan habere göre; bu yıl ihtiyaç sahibi aileler için 100 bin ucuz konut inşa edileceği duyurulmuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasından sonra Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum 100 bin konut projesiyle ilgili açıklamalarda bulunmuştu. Murat Kurum açıklamasında dar gelirli vatandaşların ev sahibi olması için hayata geçirilmesi planlanan projede 100 bin kişinin yararlanacağını söylemişti.

Bu yıl yapılması planlanan 100 bin konut ise 81 il genelinde bulunacak. Başvuruların ne zaman başlayacağıyla ilgili detaylı bir bilgi ise henüz gelmedi. 

TOKİ 100 BİN SOSYAL KONUT 2021 BAŞVURU ŞARTLARI?

- Türk vatandaşı olmak,

- Başvuru yapılan konut projesinin yer aldığı il ve ilçe sınırları içinde en az 1 yıldır ikamet etmek ve bu il nüfusuna kayıtlı olmak,

- Daha önce TOKİ'den konut sahibi olmamak

-  TOKİ kredisi kullanmamak

- Konut başvurusu yapacak olan kişinin kendisine, eşine ya da bakmakla yükümlü olduğu velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı bağımsız herhangi bir taşınmaz kaydı bulunmaması,

- Başvuruda bulunacak olan kişinin en az 25 yaşında olması,

- Aylık toplam hane halkı geliri sınırının 2 bin 600 lirayı geçmemesi gerekiyor.

TOKİ 100 BİN SOSYAL KONUT 2021 BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

TOKİ'den ev ve iş yeri almak isteyenlerin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve 18 yaşını doldurması gerekiyor. Kurasız ev çekilişine Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uygun kurulmuş tüzel kişilikler başvuruda bulunabiliyor.

TOKİ'den kurasız ev çekilişi için; vergi sicil numarası, T.C. kimlik numarası ve fotoğraflı nüfus kayıt örneği yeterli oluyor.

TOKİ 100 BİN SOSYAL KONUT 2021 KURA ÇEKİLİŞİ NASIL GERÇEKLEŞTİRİLECEK?

"Hak Sahibi Belirleme Kurası" noter huzurunda; Banka ve İdare yetkilileri gözetmeliğinde yapılıyor.

1) Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri konut sayısının yüzde 10'u kadar kontenjan ayrılacak ve gerek görüldüğü takdirde kura ile hak sahipleri belirlenecektir. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte kuraya tabi tutuluyor.

2) "En Az %40 Engelli Vatandaşlara" konut sayısının yüzde 5'i kadar kontenjan ayrılacak ve gerek görüldüğü takdirde kura ile hak sahipleri belirlenecektir. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte kuraya tabi tutuluyor.

3) Diğer Konut Alıcı Adayları için İdaremizin genel uygulamalarında olduğu üzere başvuru sayısına göre gerektiği takdirde kura ile hak sahipleri belirleniyor.

Kura çekiliş yeri ve programı daha sonra açıklanacak.

Kura sonucunda asil ve yedek olarak hak sahibi olamayanlar başvuru bedellerini, kura çekiliş tarihinden itibaren 2 (iki) iş günü sonrasında T.C. Ziraat Bankası A.Ş. yetkili şubelerinden geri alabiliyor.

Projenin bağımsız bölüm listesi ve konut fiyatları belirlendikten sonra İdare tarafından  açıklanacak tarihte "Konut Belirleme Kurası" çekilecek.

İhalenin ardından konut sayılarında azalma olması halinde konut belirleme kurasıyla beraber ilk kurada belirlenen hak sahipleri arasından konut sayısı kadar hak sahibi belirleme kurası çekilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.