100 Bin İmarlı Arsa Yüzde 30 İndirimli, 120 Ay Vadeli, Faizsiz Satılacak

100 Bin İmarlı Arsa Yüzde 30 İndirimli, 120 Ay Vadeli, Faizsiz Satılacak

Sosyal konut projesinde başvurular 2 milyonu geçerken, kendi arsası üzerine ev yapmak isteyenlere 60 milyon metrekarelik 100 bin imarlı ve altyapısı hazır arsa satılacak. Arsalar piyasa fiyatlarının yüzde 30 aşağısında faizsiz 10 yıl vadeli satılacak.

A+A-

81 ilde evi olmayan vatandaşın kira öder gibi ev sahibi olmasına imkan sunacak olan, Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi İlk Evim İlk İşyerim’de 250 bin konutun yanı sıra arsa ve dükkanlar da bulunuyor. Proje çerçevesinde Türkiye’nin çeşitli illerinde 60 milyon metrekarelik alanda 100 bin konut imarlı arsa ve 28 ilde 10 bin işyeri olan sanayi tesisi bulunuyor. Konutlara başvurular rekor taleple sürerken, arsa ve işyerlerinin başvuruları 10 Ekim-7 Kasım arasında gerçekleştirilecek. Büyük talep gelmesi beklenen arsa ve işyerlerinin de ödeme planları açıklandı. 

Proje çerçevesinde iki farklı arsa bulunuyor. Müstakil konutların yapılacağı arsalar 350 ila 500 metrekare büyüklüğe; buraya yapılacak konutların büyüklükleri 105 ile 150 metrekare arasında büyüklüğe sahip olacak. 

İkinci seçenek hisseli parseller olarak dikkat çekiyor. Konut büyüklüğü 150 metrekare olarak açıklandı.

Müstakil konutların yapılacağı arsaların fiyatları 192 bin 500 TL'den, taksitleri ise 1.604 TL'den başlayacak.

Hisseli parsellerin fiyatları ise 112 bin 500 TL'den, aylık taksit tutarları da 937 TL'den başlayacak. 

10 YIL VADE İMKANI VE FAİZSİZ SEÇENEK 

Piyasa fiyatının altında, yüzde 30 indirimle satışı yapılacak arsalar, 10 sene vadeyle faizsiz olarak sunulacak. Arsa tahsisinin yapılmasının ardından, tahsis bedelinin 10’da biri kadar peşinat ödenmesi gerekecek. Tahsis bedelinin geriye kalan 9 taksiti, 9 yılda 9 eşit taksit şeklinde ödenebilecek. 

Peşinat yatırıldıktan 1 sene sonra başlamak üzere taksitler, aylık ya da senelik olarak ödenebilecek. Fakat hangisinin tercih edildiği sözleşme aşamasında belirtilmesi gerekiyor. Aylık taksit seçenler 108 ayda faizsiz şekilde ödeme yapacak. 

Arsalar, elektrik, su altyapıları tamamlanmış, imar planı yapılmış ve inşaat yapmaya hazır olarak verilecek. Müstakil arsalar üzerine tahsis tarihinden itibaren 2 senede konut yapılması şartı mevcut. Bakanlık ile TOKİ, ev yaptıracak vatandaşa teknik ve proje desteği de sunacak. Müşterek parseller için kura çekimi yapılmasının ardından parsel bazlı ortaklar (7 ve üzeri ortaklar için), 3 ay içinde konut yapı kooperatifi kurulacak. Yapım süreci kooperatif kanuna göre sürdürülecek. Müşterek arsalarda tüm bloklar için zemin kat taban döşeme seviyesini en geç 2 senede bitirme koşulu bulunuyor. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.