10 Yıldır Evlerini Teslim Alamayan Mağdurlardan Tabutlu Eylem

10 Yıldır Evlerini Teslim Alamayan Mağdurlardan Tabutlu Eylem

İstanbul Esenyurt'ta 3 bin 200 dairelik projeden ev alan konut mağdurları TMSF'ye geçen şirketten 10 yıldır evlerini teslim alamıyor. Konut Mağdurları tabutlu eylem yaparak tepki gösterdi.

A+A-

İstanbul'da konut mağdurları karlı havaya rağmen soğuk havada tabutlu eylem yaptı. Esenyurt'taki devasa sitede tam 3 bin 200 daire bulunuyor. Yüzlerce konut sahibi daha evine oturamadan hayatını kaybetti. Diğer mağdurlar ise temsili olarak cenaze töreni düzenledi.

İstanbul'daki konut mağdurları 10 yıl önce bu siteden daire almışlar, site yöneticileri hakkında soruşturma başlayınca da ortada kalmışlardı. Mağdurlar daha önce de başlattıkları eylemlerle gündeme gelmişti. 

10 yıllık bekleyiş

''10 yıldır dairelerimizi teslim alamıyoruz. Adaleti aradığımız için bu tabutu yaptık'' diyen mağdurlar seslerini duyurmak istedi. 

Oturamadığımız evin vergisini ödüyoruz

Adalet istediklerini söyleyen konut mağdurları, ''Dairesini teslim alamadı ama komşularından helallik almaya geldi. Sıra bize geliyor'' diye konuştu. Sürecin hızlanmasını isteyen mağdurlar, ''Oturamadığımız evin faiziyle vergisini ödüyoruz'' diye isyan etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.