Tozkoparan'da Kentsel Dönüşüm Başlıyor

Tozkoparan'da Kentsel Dönüşüm Başlıyor

TOKİ tarafından hayata geçirilecek olan ve 6 bin kontun dönüşeceği Tozkoparan kentsel dönüşüm projesinde ilk adım atıldı. TOKİ tozkoparan kentsel dönüşüm ihalesi 1. oturumu sonuçlandı.

A+A-

"İnşaatı süren hatlar da tamamlandığında Güngören, 4 tarafındaki metro ağlarıyla, merkezinden geçen tramvayla ilçe halkının yüzde 85'inin yürüme mesafesinde raylı sistemlere ulaşabildiği bir ilçe haline gelecek. Sosyal, kültürel ve sportif tesisler bakımından da ilçemiz oldukça zenginleşti. 3 bin 500 kişilik kapalı spor salonumuzun hizmete girmesiyle çok amaçlı bir salonda spor yapma imkanı da ortaya çıkacak. Bu yıl temeli atılacak olan gençlik merkeziyle, yakında hizmete açılacak nikah salonuyla, tamamlanan engelliler merkeziyle, sosyal yardım merkezleriyle, kültür merkezleriyle, bilgi evleriyle, yüzme havuzlarıyla Güngören'in çehresi değişiyor. Belediyemiz, bu yıl tamamlanacak hizmet binasıyla ilçe ile birlikte kendini de yenilemiş olacak. İstanbul'un en önemli kentseldönüşüm projelerine ev sahipliği yapan ilçemizde 8 noktada çalışmalar sürüyor. Toplamda 6 bin konutu kapsayan Tozkoparan Kentsel Dönüşüm Projesi'nde ilk adım atıldı. Yerinde dönüşüm anlayışıyla hem kentin hafızasına saygı duyan hem de mahalle kültürünü yaşatan, 7 kat sınırıyla ilçeyi yüksek binaların tasallutuna sokmayacak olan bu projeleri ben de yakından takip ediyorum." dedi. 

İhalesi yapıldı

TOKİ, Güngören Tozkoparan Kentsel Dönüşüm projesinin ihalesini 5 Mart 2018 Pazartesi günü yapıldı. İhaleye katılan firmalar arasında en yüksek teklifi (23 milyon 520 bin TL) Evyap verdi. İhalenin nihai kazanını 2'nci oturum sonrasında belli olacak. TOKİ Tozkoparan projesi için 2. oturum tarihini henüz açıklamadı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.