0.69 Faizli Kentsel Dönüşüm Kredisi Kimlere Verilecek, Başvurular Ne Zaman?

0.69 Faizli Kentsel Dönüşüm Kredisi Kimlere Verilecek, Başvurular Ne Zaman?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, kentsel dönüşüm için 180 ay vade ile yüzde 0.69 oranında faizle kredi verileceğini duyurdu. 0.69 faizli kredinin detayları belli oldu mu? Krediden kimler faydalanabilecek, başvurular ne zaman

A+A-

Kentsel dönüşüm kredisi kapsamında aylık yüzde 0,69 faiz ve 180 ay vadeyle verilecek. Konuyla ilgili açıklama yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İklim ve Afetlere Dayanıklı Şehirler Projesi 5 ili kapsayacak. 

KENTSEL DÖNÜŞÜM KREDİ ŞARTLARI NELER?

Kentsel dönüşüm kredisi kapsamında 2.5 milyon liraya kadar verilecek kredilerde A sınıfı Enerji Kimlik Belgesi bulunan binalar için yıllık yüzde 0.50, B sınıfı Enerji Kimlik Belgesi bulunan binalar için yıllık yüzde 0.25 faiz indirimi uygulanacak.

Kredi için pilot il İzmir oldu. İstanbul, İzmir, Manisa, Kahramanmaraş ve Tekirdağ'da da krediden yararlanılacak.

Ödemeler inşaatın ilerleme seviyesine bağlı olarak yapılacak.

Kredi aylık yüzde 0,69 faiz ve 180 ay vadeyle verilecek.

odeme-plani.jpg

ÖDEME TUTARI

Uzun süredir yüzde 0.69 oranında faizle konut yapımı için kredi verilmiyordu. Bu kapsamda 180 ay vade ve 2.5 milyon liraya kadar kredi verilecek olması kentsel dönüşümü hızlandıracak.

Kentsel dönüşüm için ortalama olarak 600 bin lira kredi çekildiği dikkate alınırsa aylık ödemesi 5831 lira olacak. 15 yıl vadeye göre oldukça düşük ödeme tutarına sahip kredi büyük avantajları beraberinde getiriyor. Enflasyonist ortamda sabit ödeme tutarlı krediler birkaç yıl sonra küçük tutarlara düşmüş oluyor ve ödeme kolaylığı artıyor.

5 İLİ KAPSAYAN PROJEDE PİLOT İL İZMİR!

İklim değişikliğinin etkilerini en aza indirmek ve şehirleri afetlere dirençli hale getirmek için yeni kredi kampanyası açıklandı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul, İzmir, Manisa, Kahramanmaraş ve Tekirdağ'da kentsel dönüşüm için 180 ay vade, yüzde 0.69 oranında faizle kredi verileceğini ifade etti.

Pilot il olarak İzmir seçildi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM KREDİSİ BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, kentsel dönüşüm için 180 ay vade, yüzde 0.69 oranında faizle kredi verileceğini açıkladı.

Bakan Özhaseki konuyla ilgili olarak "Dünya Bankası ile imzaladığımız bir anlaşmayı hayata geçiriyor; İstanbul, İzmir, Manisa, Kahramanmaraş ve Tekirdağ’ın kentsel dönüşümüne büyük bir katkı sunacak olan “İklim ve Afetlere Dayanıklı Şehirler Projesi”ni başlatıyoruz." açıklamasında bulundu.

Proje başvuruları ile ilgili olarak henüz resmi açıklama gelmedi. Konuyla ilgili detaylı bilgi geldiğinde haberimize eklenecektir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.