Örnekköy Kentsel Dönüşüm İhalesine 2 Firmadan Teklif

Örnekköy Kentsel Dönüşüm İhalesine 2 Firmadan Teklif

Karşıyaka Örnekköy kentsel dönüşüm ihalesi yapıldı. İhaleye İZKA İnşaat ve Salihoğlu İnşaat teklif verdi.

A+A-

Karşıyaka Örnekköy'de Kentsel dönüşüm projesi kapsamında inşa edilecek 3 bin 520 konutluk projenin 1. etap ihalesi yapıldı. 1750 metrekarelik alan üzerinde yükselecek olan 1. etabın inşaat alanı ise 17 bin 35 merekare olarak belirtildi. 32 milyon 515 bin TL bedel biçilen 1. Etap ihalesine İZKA İnşaat ve Salihoğlu İnşaat teklif verdi. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kent genelinde farklı yerlerde ihalelerini sürdürdüğü kentsel dönüşüm projelerinde önemli bir adım daha geldi. Belediye, Karabağlar Uzundere’nin ikinci etabı ile Karşıyaka Örnekköy Mahallesi’nin ilk ihalesini gerçekleştirdi.

Belediye encümeni geçtiğimiz hafta ikinci etap için yapılan ihalede olumlu teklif veren Salihoğlu İnşaat’ın teklifini yeniden değerlendirdi. Muhammen bedeli 107 milyon TL Uzundere’ye teklif veren Salihoğlu’nun “iş bitirmesinin” yeterli olmadığı ortaya çıktı. Belediye encümeni ikinci incelemesinde “yeniden ihale kararı” verdi. Böylece, birinci etabı Folkart tarafından yapılan Uzundere Kentsel Dönüşüm Projesi’nin ikinci etabı tekrar ihale edilecek.

Karşıyaka’da geçtiğimiz aylarda mimari projesi belli olan Örnekköy Mahallesi’ni kapsayan dönüşüm alanının ihalesine iki firma teklif verdi. Muhammen bedeli 32 milyon TL olarak belirlenen dönüşüm projesine Salihoğlu ile İZKA İnşaat teklif verdi. Azad Yeşil’in sahibi olduğu İZKA İnşaat ihaleyi kazanırsa Örnekköy’de dönüşüm inşaatlarına başlayacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.