Malatya Turgut Özal Üniversitesi Kuruluyor

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Kuruluyor

Malatya Turgut Özal üniversitesi için Cumhurbaşkanı Erdoğan onay verdi. 2016 yılında planlamasına başlanan üniversite projesi yatırım programına alındı.

A+A-

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, yazılı açıklama yaparak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kuruluş kararı müjdesi verilen Malatya Turgut Özal Üniversitesinin şehre hayırlı olmasını diledi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre Çalık,  "Özal'ın memleketi Malatya için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Malatya Turgut Özal Üniversitesinin kuruluşunu müjdeledi ve ismini açıkladı. Merhum Cumhurbaşkanımız Turgut Özal'ın ismi Turgut Özal Üniversitesi olarak memleketi Malatya'mızda yaşatılacak. Malatya'ya ve Malatyalılara vermiş olduğumuz ikinci üniversite sözümüzü Malatya'ya yakışan bir şekilde Turgut Özal Üniversitesi ismiyle taçlandırarak hayata geçiriyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Malatya'mıza ve ülkemize hayırlı olsun" dedi.

PLANLAMASINA 2016'DA BAŞLANMIŞTI

AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı da üniversitenin Malatya'ya, Türkiye'ye ve millete hayırlı olmasını diledi. Kahtalı, şu değerlendirmede bulundu:

"Malatya Turgut Özal Üniversitesi, ilimizi tercih edecek ulusal ve uluslar arası öğrencilere ev sahipliği yapacağı gibi huzur, sağlık ve kültür şehri, 'Dünya Kayısı Başkenti' Malatya'mız için de büyük bir kazanım olacaktır. Malatya Turgut Özal Üniversitesi, 2016'da planlamasını ve altyapı çalışmalarını başlattığımız projemiz Sayın Cumhurbaşkanımızın oluruyla şehrimize kazandırılmıştır. Malatya Turgut Özal Üniversitesi hayırlı uğurlu olsun."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.