Konut Kredi Faizleri 2,40'a Dayandı

Konut Kredi Faizleri 2,40'a Dayandı

Dövizdeki yükseliş konut kredilerine de yansımaya başladı. Dün akşam faiz oranlarını güncelleyen Garanti bankası 60 ve 120 ay vadeli kredi oranlarını 2,40 olarak güncelledi. Garanti Bankası en yüksek faizle kredi veren banka oldu.

A+A-

Konut kredi faizlerindeki yüzde 0,98 kampanyasının bitmesi üzerine artmaya başlayan faizleri kimse durduramıyor. Sürekli güncelenen faizler düşmüyor, tam tersi sürekli artıyor. Faizlerin yüzde 2'yi geçmesi konut alacakları zor duruma sokuyor. Bu durumdan konut üreticileri de şikayetçi. İpotekli konut satışlarını etkileyen faizlerin ne zaman düşeceği ise bilinmiyor. 

Dün akşam güncelenen konut kredisi faizlerini incelediğimizde; 18 bankanın 1 tanesinin faiz artırdığını, 17 tanesi de faizlerinde değişiklik yapmadığını görüyoruz. Kredi faizini artıran banka Garanti Bankası... Garanti Bankası 5 ve 10 yıllık konut kredisi faizi yüzde 2,15'ten 2,40'a çıkarttı. 

Sektör temsilcileri faizleri düşürmek için toplandı

Geçtiğimiz dönemde bir çok kez kampanya başlatıp, hem faiz oranlarını hem de konut fiyatlarını aşağıya çeken sektör temsilcileri yeniden bunun için toplandı. İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER), Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) ile Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) görüşmelere başladı. Başlatılan kampanya ile 120 aylık kredi faizlerinin yüzde  0,95-0,98 bandına çekilmesi planlanıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.