İzmirli Müteahhitler İftarda Buluştu

İzmirli Müteahhitler İftarda Buluştu

İzmir’de inşaat sektörünün temsilcileri İzmir Müteahhitler Federasyonu başkanı Ziya Dağlıer’in düzenlediği iftar yemeğinde bir araya geldi.

A+A-

İzmir Müteahhitler Federasyonu’nun (İMFED) Bayraklı’da düzenlediği iftar yemeği müteahhitleri bir araya getirdi. İzmir Müteahhitler Federasyonu Binasının karşısındaki yeşil alanda düzenlenen iftar yemeğine çok sayıda davetli katıldı. İftara Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) başkanı Necip Nasır ve federasyona bağlı derneklerin başkanları da katıldı.

ziya-daglier-003.jpg

ZİYA DAĞLIER’DEN NECİP NASIR’A OTOPARK TEŞEKKÜRÜ

İftar programının açılış konuşmasını yapan Ziya Dağlıer meslektaşlarına iftara katılmalarından dolayı teşekkür etti. Otopark yönetmeliğinin yılsonuna uzatılmasını sağlayan Necip Nasır’a da ayrıca sektör adına teşekkür eden Dağlıer, “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği genel kuruluna gittiğimizde ticaret odası başkanımız Mahmut Özgener’le beraber bakanlık yetkilileri ile görüşüp otopark yönetmeliğinin uzatılmasını istedik. Ama uzatılmayacağını söylediler. Sağ olsun Necip başkanım başbakanımızla görüşerek bu işi çözdü ve yıl sonuna uzatılmasını sağladı. Kendim ve sektörüm adına Necip beye teşekkür ediyorum” dedi.

necip-nasir-004.jpg

VEKİL ADAYI OLMAMIN NEDENİ MÜTEAHHİTLİK YASASINI ÇIKARMAKTI

2015 genel seçimlerinde müteahhitlik yasasının çıkartılması amacıyla milletvekili adayı olduğunu belirten Necip Nasır, “İzmir Ticaret Odası seçimleri ile bir değişim başlattık. Bu değişimi sizlerle beraber başlattık. İzmir’de ekonomi çarklarının dönmesi için 15 yıldır mücadele ediyoruz. Sizlerin de desteğiyle bunu başardık. İzmir Ticaret Odası’ndaki tek kişi anlayışından dolayı İzmir’deki çarklar dönmüyordu. Şimdi de milletvekili adayı oldum. Milletvekili adayı olmamın nedeni müteahhitlik yasasının çıkarılmasıydı. Geçtiğimiz seçimlerde kendi partimden milletvekili adayı oldum. Allah’ın takdiri, o zaman seçilecek yerden aday gösterilmedik. Yıllardır mücadele ettiğimiz Ticaret Odası’nda kazanmayı nasip etti Allah. Şimdi tekrar erken seçim olunca büyüklerimiz uygun gördü ve 2. Bölgeden milletvekili adayı oldum. Tarihi bir seçime giriyoruz. Bende 2023’te tam bağımsız Türkiye’yi kuracak mecliste olmanın gururunu yaşamak istiyorum. Bu memlekette büyümüş, bu memlekette yaşamış, bu memlekette iş yapan bir olarak bu memlekete daha çok katkı koymak için aday oldum. İzmir hak ettiği yerde değil. Biz İzmir’i hak ettiği noktaya getirebilmek için, İzmir’in ekonomik çarklarını döndürmek için aday oldum” dedi.

izmir-muteahhitler.jpg

MÜLKİYET SORUNU ÇÖZÜLDÜ SIRA ÜST ÖLÇEKLİ PLAN YAPMADA

18 mayısta resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren ve Cuma günü başvuruların başlayacağı imar barışı konusunda da açıklamalarda bulunan Necip Nasır şu ifadelere yer verdi, “İmar barışı ile vatandaşın illegal olan yapıları legal hale geliyor. Sevgili meslektaşlarım kaçak yapıyla ilgili sıkıntıyı en çok siz biliyorsunuz. Bir yerde iş yapmaya başladığınızda hemen mülkiyet sorunu karşımıza çıkıyor. Belediyeler imar yapacak yine mülkiyet sorunu önümüze çıkıyor. Birçok davalar oldu. Bu durum yüzünden kaçak yapılaşmaların olduğu alanlar dönüşemedi. Bu durum inşallah değişecek. Mülkiyet sorunu çözülecek şimdi belediyelerin üst ölçekli planları hazırlama zamanı. Üst ölçekli planlar olmadan alt ölçekli planlarla iş yapılmıyor. Sürekli davalar açılıyor ve üst ölçekli planlara uygun olmadığı için uygulama planları iptal ediliyor. İnşallah mülkiyet sorunun çözümüyle belediyeler imar sorununu da çözer ve sektörün önü açılır”

ziya-daglier-iftar.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.