Samsun'a Karadeniz'in En Büyük Cami ve Külliyesi Yapılıyor!

Samsun'a Karadeniz'in En Büyük Cami ve Külliyesi Yapılıyor!

Samsun İlkadım Belediyesi tarafından Baruthane Mahallesi'nde inşa edilen cami ve külliyede sona gelindi. Proje, Karadeniz'in en büyük cami ve külliyesi olacak.

A+A-

Samsun İlkadım Baruthane Mahallesi Ihlamur Bulvarı üzerinde 6,5 dönüm alan içerisinde inşa edilen Selçuklu Mimarisi, şehir ve deniz manzarası, ihtişamlı yapısı ile dikkat çeken Karadeniz'in en büyük cami ve külliyesinin inşaatının tamamlanmasını Samsunlular heyecanla bekliyor.

İki kısımdan oluşan biri İslami ilimlerin, ders ve sohbetlerin yapılabileceği medrese kimliğindeki Külliye, diğeri ise, ahşap ve taş mimarisi ile tamamlanacak olan Türkiye'ye örnek olacak olan Camii ve Külliye'de 200 araçlık otoparkı, 2 bin kişilik çok amaçlı salonu, ortak kullanım alanları ve eşsiz avlusu ile her ayrıntının düşünüldüğü yapı, hem eşsiz bir ibadet alanı hem de sosyal bir alan olma özelliği taşıyor. 

ÖNEMLİ BİR MERKEZ OLACAK 

Camii ve Külliye inşaatının tamamlandığında Samsun'a Ankara Hacı Bayram Veli, İstanbul Sultanahmet ve Eyüp Sultan gibi önemli bir merkez kazandıracaklarını söyleyen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok," Selçuklu mimarisi kullanılarak doğal taş ve ahşap malzemelerin kullanılarak inşa edilen Camii ve Külliye, 5 bin kişilik cemaat kapasitesi, 200 araçlık otopark, toplantı salonları ve eğitim merkezleri ile dev bir eser olacak. Deniz'i gören ahşap malzeme ve kesme taş kullanılarak Türkiye'ye örnek gösterilecek Camii ve Külliye'de bayanlar için ayrı abdest ve ibadet yerleri de düşünüldü. Camii ve Külliye inşaatının tamamlanarak hizmete açıldığında İstanbul Sultanahmet ve Eyüp Sultan gibi önemli bir merkez olacak. Şehir için önemli bir merkez olacak olan Camii ve Külliye projemiz hem mimarisiyle hem de eğitim, ibadet ve dinlenme ve sosyal mekanları ile dikkat çeken bir yapı olacaktır." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.