Ahmet Piriştina Demokrasi Meydanı Projesi İhaleye Çıkıyor

Ahmet Piriştina Demokrasi Meydanı Projesi İhaleye Çıkıyor

Ahmet Piriştina Demokrasi Meydanı ve yeraltı otoparkı projesi ile projenin devamı niteliğindeki Güngören Caddesi iyileştirme projesinin yapım ihalesi bu ay içerisinde gerçekleşecek.

A+A-

Narlıdere belediye meclisi ocak ayı olağan oturumunda belediye çalışmaları ile ilgili bilgi veren belediye başkanı Abdül Batur uzun zamandır gündemde olan Ahmet Piriştina Demokrasi Meydanı projesi ile Güngören Caddesi iyileştirme projesinin bu ay içerisinde yapılacağını duyurdu. Batur geçtiğimiz ay projenin detayları ile ilgili bir sunum gerçekleştirerek meclisi bilgilendirmişti. Projenin yaklaşık 1-1,5 yıl gibi bir sürede bitirilmesi hedefleniyor.

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE DAHA AKTİF ROL OYNAYACAK

Çevre ve Şehircilik Bakanı Ahmet Arslan’ın belediyelerin kentsel dönüşümde daha fazla yetkilendirileceği ve kentsel dönüşüm ile ilgili 2 yasanın tek yasaya düşürüleceği şeklindeki  açıklamasına değinen Batur, “ Bakanımız belediyelerin kentsel dönüşümde daha aktif rol alacağını söyledi. Bizde kentsel dönüşüm çalışmalarımızda daha aktif bir şekilde çalışmalarımıza devam edeceğiz.

SAHİLEVLERİ İNCİ KOLYE OLMAYA DEVAM EDİYOR

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü Narlıdere- Sahilevleri kıyı bandı peyzaj revize projesi ile ilgili de son durumu aktaran Batur, “1. Etap tamamlandı. Çok güzel bir proje oldu. Emeklerinden dolayı sayın büyükşehir belediye başkanımız Aziz Kocaoğlu, başkan vekilimiz Buğra gökçe ve emeği geçen çalışanlara teşekkür ediyorum. 2. Etapta çalışmalar devam ediyor. İnşallah o da kısa süre içerisinde tamamlanacak. Narlıdere Sahilevleri bir inci kolye gibi olmaya devam ediyor.”

YAŞAR KEMAL VADİSİNDEKİ TESİSLERİ NAR-BEL ŞİRKETİ İŞLETECEK

İlçe merkezindeki parklarda çay bahçesi yapılması ile ilgiligili vatandaşlardan gelen talepler üzerine merkezi konumdaki 3 parkın içerisine çay bahçesi yapılıyor. Çay bahçelerinin inşaatı bitme noktasına geldi. Yaşar kemal Kültür ve sanat vadisi sosyal tesislerinde de çalışmalar bitme noktasına geldi. Tesisleri en geç bir ay içerisinde açılmış olacak. Tesisleri Nar-Bel şirketi işletecek. 

Zübeyit Garip/ İnşaat Deryası

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.