Gaziosmanpaşa Bağlarbaşı Mahallesi Kentsel Dönüşüm 2018

Gaziosmanpaşa Bağlarbaşı Mahallesi Kentsel Dönüşüm 2018

Gaziosmapaşa'nın Bağlarbaşı mahallesinde kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkımlar devam ediyor. Bağlarbaşı kentsel dönüşüm 1. ve 2. etabındaki 900 hak sahibiyle anlaşıldı ve binaların yüzde 80'ni yıkıldı.

A+A-

Kentsel dönüşüm çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdüren Gaziosmanpaşa Belediyesi, riskli binaları yıkarak depreme dayanıklı yapılar inşa ediyor.

Gaziosmanpaşa Belediyesi'nde yer alan habere göre, çalışmalar kapsamında Bağlarbaşı Mahallesi Kentsel Dönüşüm Bölgesi 2. Etap’ta yer alan ve deprem riskine karşı hak sahipleriyle anlaşılarak tahliye edilen iki bina yıkıldı. İki etapta toplam 900 hak sahibi ile anlaşma sağlanan Bağlarbaşı Mahallesi’nde yıkımların yüzde 80’i tamamlandı. Yıkılan binalar iki ile üç yıl içinde yenilenerek, uzun ömürlü ve deprem yönetmeliğine uygun modern yapılar yapılacak.

Olası Marmara Depremi’ne karşı tedbirler alarak yıkılma riski yüksek olan yapıları yenileyen Gaziosmanpaşa Belediyesi, kentsel dönüşüm çalışmalarına 5 bölgede etaplar şeklinde devam ediyor. 2018 sonuna kadar tüm bölgelerde inşaatların başlayacağı belirtildi. Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında sosyal donatı ve yeşil alanların sayısının da hızla arttığı ilçede vatandaşlara prestijli, ferah ve güvenli yaşam alanları sunuluyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum