Emlak Konut Teşvikiye Arsa İhalesini Dap Yapı Kazandı

Emlak Konut Teşvikiye Arsa İhalesini Dap Yapı Kazandı

Emlak Konut tarafından ihaleye çıkarılan Marmara Üniversitesi Nişantaşı Kampüsü Arsa ihalesini 1 milyar 705 milyon 500 TL ile en yüksek teklifi veren Dap Yapı kazandı.

A+A-

Emlak Konut GYO Şişli Teşvikiye arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı işi ihalesinin 2.oturumu bugün yapıldı. Emlak Konut Marmara Üniversitesi Nişantaşı arazisi ihalesine 6 şirket teklif verdi.

Firmaların kıran kırana yarıştığı ihaleyi 1 milyar 763 milyon 750 bin TL bedelle Dap Holdign iştiraki Eltes İnşaat ve İstlife Yapı kazandı. 705 milyon 500 bin TL ise Emlak Konut GYO’ya ödenecek bedel olarak açıklandı.

İhaleye konu arsa üzerinde ticaret+konut+ park alanı birimlerinin yer aldığı karma bir proje yapılabilecek. 25 dönümlük arsanın yaklaşık 11 dönümü ticaret ve konut alanı, 1 dönümü yalnızca ticaret alanı ve yaklaşık 7 dönümü de park alanı olarak ayrılacak. Arazinin bitişiğinde Ihlamur Kasrı Doğal ve Tarihi Sit Alanı bulunması dolayısıyla yeşil alan düzenlemesi de yapıldı.

Konut ve ticaret alanında yapılacak binaların kat sayısı 10, ticaret alanındaki yükseklik sınırı da 5 kat olarak belirlendi. Emsale esas inşaat alanı da toplam 26 bin 887 metrekare olarak hesaplandı.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, biran önce çalışmalara başlayıp İstanbul’a ve Nişantaşı’na değer katacak bir yaşam alanı tasarlayacağız dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.