Bodrum Devlet Hastanesi'nin Temeli Atılıyor!

Bodrum Devlet Hastanesi'nin Temeli Atılıyor!

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde düzenlenen toplantıda, kentte önümüzdeki günlerde temeli atılması planlanan yeni devlet hastanesi hakkında bilgi verildi.

A+A-

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde düzenlenen toplantıda, kentte önümüzdeki günlerde temeli atılması planlanan yeni devlet hastanesi hakkında bilgi verildi. AK Parti Bodrum İlçe Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyesi Sağlık Komisyonu Başkanı Dr. Şenay Bozlar, çeşitli nedenlerle geciken hastanenin kısa sürede yapımına başlanacağını belirtti. 

Bodrum'da karayolları, yüksek gerilim hatları ile ilgili sorunlar, projedeki bazı iyileştirme ve yaz aylarındaki inşaat yasağı nedeniyle inşası geciken yeni Bodrum Devlet Hastanesi için çalışmaların başladığı belirtildi. AK Parti Bodrum İlçe Başkanlığı tarafından parti binasında düzenlenen basın toplantısında AK Parti Yönetim Kurulu Üyesi ağlık Komisyonu Başkanı Dr Şenay Bozlar, bilgi verdi.

Sağlık Komisyonu Başkanı Dr. Şenay Bozlar, devlet hastanesi için hazırlanan projede emeği geçenlere teşekkür ettiklerini belirterek, "Sağlık Bakanlığı nezdinde girişim ve görüşmelerimiz neticesinde 2 yıldır bekleyen Bodrum Devlet Hastanesi projesinin hayata geçirildiğini müjdelemek istiyorum. Bodrum Devlet Hastanesi mevcut arsası, inşaat alanı sınırlarına ulaştığı için genişleyememekte ve yeni blok inşaatı yapılamamaktadır. Bu nedenle uzunca zamandır yapımı ve yer tahsisi konusunda mücadele verdiğimiz Bodrum Devlet Hastanesi projemizi nihayet temel atılacak duruma getirdik. Şubat 2016'da ihalesi yapılıp, Mayıs 2016 tarihinde yer tespiti yapılan yeni Bodrum Devlet Hastanesinin inşaat süreci, Aralık 2016 ayı itibarıyla başlamıştır. Yer tesliminin yapıldığı Mayıs 2016'da işin başladığı zamana kadar gerek karayollarıyla ilgili gerekse yüksek gerilim hatlarıyla ilgili birkaç problem ortaya çıkmış, ayrıca binanın yüksekliğiyle ilgili proje tadilatına gidilmiştir. Yaz aylarında uygulanan inşaat yasağı bu döneme rastlamış olup, bu dönem yukarıda anlatılan sorunların aşılmasıyla geçirilmiştir. İhale Sağlık Bakanlığı tarafından yapılmıştır. İhale yaklaşık 41.5 milyon TL'ye DİYMAR İnşaat firmasında kalmıştır. İşin bitiş süresi 700 gün olarak belirlenmiştir" dedi. Hastaneyle ilgili bilgi veren Bozlar, "İçinde banyo ve lavabosu bulunan tekli ve iki kişilik odalar halinde inşa edilecek hastane, modern ameliyathanesi, yeni poliklinikleri, yoğun bakım üniteleri ile Muğla'ya ve Muğlalı hemşerilerimizin hizmetine sunulacak. Yeni Bodrum Devlet Hastane binası Sağlık Bakanlığı'nca projelendirilmiş olup, proje bilgilerine göre hastane yaklaşık 6 bin 200 metrekarelik oturum alanına sahiptir. Hastanenin kapalı alanı 27 bin 025,72 metrekaredir" 

Binada deprem izolatörü kullanılacağını da söyleyen Bozlar, "Bodrum kat ve zemin kat haricinde 4 katlı olacaktır. 150 yataklı servis odası, 48 poliklinik odası bulunan hastanemiz gerektiğinde büyüme potansiyeline sahiptir. Yeni hastanede toplamda 22 yataklı yoğun bakım odaları, 5 ameliyathane odası olacaktır. Tamamlandığında gerek işlevsellik, gerekse de görsel olarak Bodrum'a yakışan modern bir hastaneye kavuşulacaktır" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.