Zeytinburnu Kentsel Dönüşüm Projeleri 2020

Zeytinburnu Kentsel Dönüşüm Projeleri 2020

Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy Telsiz, Çırpıcı, Merkezefendi İETT Blokları ve Beştelsiz Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm projeleri hakkında son gelişmeleri anlattı

A+A-

Zeytinburnu Yeşiltepe Mahallesi’nde halkla bir araya gelen Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, Zeytinburnu'ndaki kentsel dönüşüm projeleriyle ilgili konuştu.

İlk olarak 5.8’lik İstanbul depreminden sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İl Müdürlüğü tarafından hasarlı raporu verilerek mühürlenen Yeşiltepe Konyalı Camii’nin yıkım çalışmalarına değinen Başkan Arısoy; “Yeni inşa edeceğimiz camii alanın daha büyük ve kullanılabilir olmasını arzu ediyoruz. Dolayısıyla camii alanın dışında kalan bölgelerin de kamulaştırılması gerekiyor. Buradaki mülk sahipleri ile uzlaşma sağlayarak bu alanları satın almak istiyoruz. Anlaşma sağlanır sağlanmaz yeni camiimizin inşasına başlıyoruz.” dedi.

“PROJELERİMİZ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI TARAFINDAN ONAYLANDI”

Telsiz, Çırpıcı, Beştelsiz ve Merkezefendi Mahallelerindeki dönüşüm projeleriyle ilgili de açıklama yapan Başkan Arısoy, en kısa zamanda yeni konutların inşasına başlanacağını söyledi. Başkan Arısoy sözlerini şu şekilde tamamladı: “Beştelsiz Mahallesi Kuran Sitesi kentsel dönüşüm uygulamasını TOKİ’ye ihale etmiştik. Mart ayının sonuna kadar inşaata başlanmış olacak. 18 ay içerisinde mülk sahiplerine konutlar teslim edilecek. Telsiz Mahallesi’nin bir bölümünde yıkılıp inşası beklenen konut alanları için bir süredir beklemedeydik. Elazığ’a gidip durumu Çevre ve Şehircilik Bakanlığımıza bildirdik. Sur tecrit bandına yakın bir alan olduğu için bir süre beklemek durumunda kalmıştı. Telsiz Mahallesi için özel hazırladığımız siluet projemizi sunduk ve kabul gördü. Böylelikle bu proje de büyük oranda hale yola girmiş bulunmakta. 10 – 15 gün içerisinde Telsiz Mahallesi’ndeki maliklerimize projemizi tanıtarak bu konuyu da sonuçlandırmış olacağız. Çırpıcı Mahallesi’nde yüklenici firma ve malikler arasındaki anlaşmazlıktan doğan enkaz kaldırma sorununu çözdük. Mal sahipleri ve yüklenici arasında yeniden resmi bir mutabakat sağladık. Mal sahiplerine 22 Şubat’a kadar süre vermiştik, şu an için çoğunluk sağlanmış bulunmakta. Bu bölgede 22 Şubat’tan sonra yeni bir evreye giriyoruz. Seçim öncesi Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın desteğiyle İETT bloklarındaki parsel sorununu da ortadan kaldırmıştık. Buradaki süreçleri de yakından takip ediyoruz.” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.