Yarısı Bizden Kampanyası İzmir'de de Uygulanmalı

Yarısı Bizden Kampanyası İzmir'de de Uygulanmalı

Müteahhitler Federasyonu Başkanı ve İZTO Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Kahraman, İstanbul'da başlatılan kentsel dönüşümde yarısı bizden kampanyasının yüzde 65'i riskli yapılardan oluşan İzmir'de de uygulanması gerektiğini söyledi.

A+A-

Yarısı bizden kampanyası ile ilgili değerlendirmelerde bulunan İsmail Kahraman, “Yapılan açıklama ve yaklaşım en azından İstanbul’da dönüşüme önemli bir katkı sağlayacaktır. Elbette alım gücünün düştüğü bu durumda vatandaşa böyle katkı sağlanması, Kahramanmaraş'ta yaşanan depremden sonra riskli binaların dönüştürülmesi gerektiğini neredeyse bütün vatandaşlarımız düşünüyor. Ancak burada takıldığımız konu vatandaşların mevcut ekonomik güçleri ile yapması imkansız hale gelmişti. Bu kapsamda önemli bir katkı olacak. Dönüşüme de ciddi bir katkı sağlar diye düşünüyorum. Ancak bunu altında da bir takım çalışmalar yapılmalı. Burada bölgeler seçilip içindeki binaların tespitinin yapılması lazım, öncelikli olan yerler belirlenmeli. Tüm ülkeyi düşündüğümüzde yüzde 65 riskli yapı stoğumuz var. Bunların içinde güçlendirme ile çözülebilecek ve kentsel dönüşüm ile çözülebilecek yapıların belirlenmesi lazım. Güçlendirme ile sorunu çözülebilecek yapılara da ayrı bir kaynağın sağlanması gerekiyor. Yani aslında bizlerin kentsel dönüşüme kurtuluş mücadelesi gibi bakmamız lazım. Çünkü ülkemiz deprem kuşağında olan ülkelerin başında geliyor. Neredeyse bir çok ilimizi kapsayan fay hatlarımız var. Bu nedenle bu işe bakarken bütüncül bir tutum sergilememiz lazım. Bu proje İzmir ve Türkiye genelinde uygulanırsa büyük bir katkı sağlanacaktır” ifadelerini kullandı.

İZMİR'İ DE KAPSAMASINI ÜMİT EDİYORUZ

Yıkımların yaşandığı İzmir’de de projenin uygulanması gerektiğini belirten Kahraman, “Deprem riski taşıyan şehirlerin başında geliyor İzmir. Yakın bir geçmişte İzmir depremi olmamasına rağmen Bornova ve Bayraklı bölgesin hatta Buca ve Karşıyaka’yı kapsayan bölümde ciddi maddi hasarlar aldık. Maalesef ki bu hasarlarda bir çok canımızı da kaybettik. İzmir'in depremi olmayan depremde bile bu kadar can kaybı yaşadıysak Allah korusun Kahramanmaraş merkezli depremler şiddetinde bir deprem olursa maalesef çok büyük kayıplarımız olur. Bu nedenle aynı hassasiyetin İzmir’ e de dikkate alınmasını istiyoruz. Bu desteklerin İzmir’i de kapsamasını ümit ediyoruz. Bu modelde başarı elde edilirse, İzmir’de de uygulanacağını umuyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.