Uzundere 2. ve 3. Etap Kentsel Dönüşüm İhalesi 5 Mayısta

Uzundere 2. ve 3. Etap Kentsel Dönüşüm İhalesi 5 Mayısta

İzmir Büyükşehir Belediyesi Uzundere kentsel dönüşüm projesini hızlandırdı. Birinci etap inşaatı dördüncü kat seviyesine gelen, ikinci ve üçüncü etapların başlaması için hazırlıkları süren projede altyapı ihalesi 5 Mayıs'ta yapılacak.

A+A-

İzmir'de ilk 'yerinde kentsel dönüşüm' projesi olan Uzundere kentsel dönüşüm alanında 280 konut ve 33 işyerinin Aralık 2016'da başlayan inşaatı hızla sürüyor. Binalar döndüncü kat seviyesine geldi. Büyükşehir Belediyesi'nin yüzde 100 uzlaşma ile gerçekleştirdiği dönüşüm projesinde 422 konutluk ikinci etapta uzlaşma görüşmelerinin tamamlanmasının ardından tapular hak sahipleri tarafından sözleşme gereği inşaatlar tamamlanana kadar belediyeye devredildi. İnşaat ihalesi için hazırlıklara başlandı. Haziran ayında ihalenin gerçekleşmesi bekleniyor. Üçüncü etap kapsamındaki hak sahipleriyle de uzlaşma görüşmeleri tamamlanma aşamasına geldi. Yıl sonuna kadar üçüncü etap yapım ihalesi de yapılacak. Bununla birlikte proje alanının üçte ikisinde çalışmalar başlamış olacak.

İnşaatların sürdüğü Uzundere kentsel dönüşüm alanında altyapı için de 5 Mayıs'ta ihale yapılacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi, bölgeyi sağlıklı yapılara kavuştururker bir yandan da yol, kaldırım, enerji hatları, su ve kanalizsyon şebekesini de baştan yapacak. Projenin tamamı bittiğinde, bu bölge 32 hektar alanda 3 bin 500 konut/konut altı ticaret ile merkezi iş alanında ticaret, ofis ve otel kompleksi, buz pisti, yarı olimpik yüzme havuzu, basket, futbol sahaları, tenis kortu gibi spor, eğitim ağırlıklı bir spor kompleksi, sosyal ve kültürel merkezler, pazar alanı, otopark alanları, yeşil alanları olan kent parçasına dönüşecek.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.