Uzundere 2. Etap ve Ege Mahallesi Kentsel dönüşüm İhale Sonucu

Uzundere 2. Etap ve Ege Mahallesi Kentsel dönüşüm İhale Sonucu

İzmir Büyükşehir Belediyesi Uzundere 2. Etap kentsel dönüşüm ve Ege Mahallesi kentsel dönüşüm ihaleleri yapıldı. Uzundere ihalesine 107 milyon TL ile en yüksek teklifi Salihoğlu İnşaat verirken Ege Mahallesi ihalesine teklif veren çıkmadı.

A+A-

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentsel dönüşüm projelerindeki ihale süreci devam ediyor. Kentin farklı yerlerinde gecekondu bölgelerinde dönüşüm çalışmaları başlatan Büyükşehir, dönüşüm alanını, konut tipini ve hak sahipleri sayılarını belirledikten sonra ihaleye çıkma yöntemini tercih ediyordu.

Kat karşılığı olarak planlanan ilk ihale, Karabağlar İlçesi Uzundere Mahallesi’ndeki ikinci etap için gerçekleştirildi. Birinci etap ihalesi Folkart tarafından alınan ve inşaat çalışmaları devam eden bölge için ikinci aşama yapıldı. İhaleyi en yüksek teklifi 107 milyon TL ile veren Salihoğlu İnşaat verdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi encümeni ihale dosyasını ilgili komisyona gönderdi.

Encümenin ikinci ihalesi ise Alsancak'ta roman vatandaşların yaşadığı Ege Mahallesi Kentsel Dönüşüm Alanı için gerçekleştirildi. Toplam 332 milyon TL tahmini bedelin belirlendiği ihaleye kimse girmedi. Teklif veren şirketin bulunmadığı ihale yeniden işlem yapılmak üzere ilgili birime iade edildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.