Üçüncü Havalimanı'nda Kiralamalar Başladı

Üçüncü Havalimanı'nda Kiralamalar Başladı

Yapımı bittiğinde dünyanın en büyük havalimanı olacak Üçüncü Havalimanı'nda metrekare kiralama süreci başladı.

A+A-

Havalimanı'nın yapımını üstlenen şirket IGA, metrekare kiralama değerlerini, İstanbul Yeni Havalimanı açılmadan önce, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) tarafından yayımlanmış olacak en son Kamu Özel İşbirliği (KÖİ) ücret tarifesini baz alarak hazırlayacak.

DAVET GÖNDERİLDİ

Söz konusu ücret tarifesi, DHMİ'nin onaylamasının ardından resmiyet kazanacak. Bu doğrultuda; 60'ı aşkın havayolu şirketine ve havayollarına hizmet veren firmaya taleplerini bildirmeleri için davet gönderildi.

Üçüncü Havalimanı'nda metrekare kiralama dönemi başlıyor

Havalimanı açılana kadar hazırlıklarını tamamlayarak faaliyetlerine başlamak isteyen işletmelerin, 18 Kasım 2016'ya kadar talep formlarını teslim etmesi gerekiyor.

"DHMİ'NİN BELİRLEDİĞİ TARİFEYE SADIK KALDIK"

İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Keskin konuyla ilgili bir açıklama yaparak, "Buradaki faaliyetlerin yolcusundan kargosuna, ağırlama hizmetlerinden duty-free deneyimine kadar her alanda sorunsuz olarak ilerlemesi bizim için çok önemli. Metrekare fiyatlarında, Türkiye'de havacılık sektöründeki potansiyelin ve gelecekte öncü bir ülke olarak konumlanmasının en önemli mimarlarından DHMİ'nin belirlediği tarifeye sadık kaldık ve havalimanında yer almak isteyen şirketleri başvurularını yapmaya davet ettik" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.