Türkiye'nin En Büyük Projelerinin Yapımında Rol Almıştı, İzmir'e Yatırım Yapacak

Türkiye'nin En Büyük Projelerinin Yapımında Rol Almıştı, İzmir'e Yatırım Yapacak

Doğu ve Güneydoğu bölgesinde Toplu Konut İdaresi’ne yaklaşık 10.000 konut inşa eden ve Avrupa ve Türkiye’nin en büyük baraj, otoyol, demiryolu projelerinin yapımında rol alan İrfan Çiftçi, İzmir’de yatırım yapacak.

A+A-

1997 yılında TOKİ yüklenicisi olarak inşaat sektörüne giren İrfan Çiftçi, daha sonra TOKİ Müteahhitliği yapmaya başladı. 10.000 bağımsız bölüme yakın toplu konut inşa eden Çiftçi, demiryolu, baraj, köprülü viyadük, yol gibi altyapı işlerinde büyük projelere imza attı. En keyif aldığı proje olarak nitelendirdiği Ilısu Barajı’nın kazı, agrega, beton, mekanik işlerini yaptı. Gövdenin oluşması için gerekli olan malzemeyi üretti. Bunun yanında Solhan Barajı’nın inşaatında yer aldı. 56 kilometrelik Diyarbakır-Mazıdağı demiryolu projesinin işlerini yaptı. Batman Hasankeyf’te 1.130 metre, 600 metre ve 400 uzunluğunda 56 metre yüksekliğinde 3 viyadüğün kirişlerini, montajını ve köprüsünü yaptığı işlerinden bazıları.

irfan-ciftci-kimdir.jpg

İnsan odaklı bir yaşam 

Bu projelerin ardından İstanbul’da 120 konutluk Çengelköy Life projesi ile yatırımlarını yeni nesile devreden İrfan Çiftçi, İzmir Çeşme’de butik bir otel satın alarak emekliliğe ayrıldı ve daha sakin bir hayat yaşamaya başladı. Aynı zamanda uluslararası deniz taşımacılığı, yayıncılık ve turizm sektöründe yatırmaları olan Çiftçi, yaşanan İzmir depremi sonrasında inşaat sektöründe yeniden yatırım yapma kararı aldı ve kararının en büyük nedenlerinden birinin ise yaşanan can kayıpları olduğunu ifade etti.

Zarar etsem de yapacağım

İzmir’deki ilk projesinin nasıl geliştiği ile ilgili bilgi veren Çiftçi, “Depremden önce yaşanan pandemi nedeni ile Çeşme’de proje yapmak istiyordum ancak ilçede büyük projeler üretecek ve orta gelir grubuna hitap edecek imara uygun arsa yok denecek kadar az. Kentsel dönüşüm noktasında danışmanlarımızın araştırması sonucunda Narlıdere kentsel dönüşüm projesinin hak sahipleriyle bir toplantı gerçekleştirdim. O toplantıda yaşadığım bir hadise ne kadar doğru bir karar verdiğimin adeta ispatı oldu. İnşallah, kış ayı yaşlı bir malikle yaşadığım hadiseyi ona evini teslim edince İnşaat Deryası’na anlatacağım. Yaşanan hadise neticesinde ekibimle zarar etsek bile ‘burayı yapalım insanlara evlerini teslim edelim’ talimatı verdim. Ticari hayatımda en dibi de, en zirveyi de gördüm. Çok sıkıntılı bir bölgede iş yaptım. Ticaret bana çok tecrübe kazandırdı. Narlıdere’deki proje alanımızda 82 hak sahibi var. Onlar bana güvendiler. Ben oradaki 82 kişiyi mutlaka ev sahibi yapacağım” ifadelerini kullandı.

Hepimiz fedakarlık yaptık

Kentsel dönüşüm sürecinde kendilerinin ve hak sahiplerinin fedakarlık yaparak yol aldıklarını ifade eden Çiftçi, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Hak sahipleriyle oturup pazarlık yaptık. Adil olması için herkese aynı metrekarede daire verdik. Daireleri de adil olsun diye noter huzurunda kura ile belirleyeceğiz. Proje tamamlandığında oradaki gecekondu sahiplerinin evleri katbekat değerlenecektir. Çok güzel bir proje hayata geçiriyoruz. Bu vesile ile projede emeği olan mimari ekibe, teknik kadroma, yakın çalışma ekibime, danışmanlarımıza, mahalle sakinlerimize, Narlıdere Belediyesine ve elini taşım altına koyan tüm yol arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Başkanı olduğum Çiftçi Şirketler Grubu, hangi sektörde ne iş yaparsa yapsın merkezimizde her daim insan ve kalite var. Bunu çok yakın zamanda İzmirli ve kendini benim gibi İzmirli hisseden hemşerilerim görecektir.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.