Türkiye’de Kentsel Dönüşüm Süreci Masaya Yatırıldı

Türkiye’de Kentsel Dönüşüm Süreci Masaya Yatırıldı

Türkiye’deki kentsel dönüşüm sürecine ışık tutacak en güncel bilgi ve mevzuatların tartışıldığı “Türkiye Gayrimenkul Sektörü ve Deprem Gerçeği ile Kentsel Dönüşüm Sempozyumu” gündem yaratacak konu başlıklarıyla son buldu.

A+A-

Deprem gerçeği ile kentsel dönüşüm şekillendirdiği geleceği anlamak, tasarlamak, planlamak, paylaşmak ve uygulamak için düzenlenen “Türkiye Gayrimenkul Sektörü ve Deprem Gerçeği ile Kentsel Dönüşüm Sempozyumu”, 11 Aralık Çarşamba günü gündem yaratacak konu başlıklarıyla son buldu. Birikimevim sponsorluğunda düzenlenen sempozyuma, sektörün tüm paydaşları katıldı.

Tasarrufa dayalı faizsiz finansman yöntemiyle sektördeki dinamikleri değiştirmek için yola çıkan Birikimevim, kentsel dönüşüm ile ilgili inovatif bakış açısıyla sektöre kazandırdığı yeni ürününü ilk defa sempozyum kapsamında katılımcılarla paylaştı.


“Uzmanlarında ifade ettiği gibi büyük bir deprem ile karşı karşıyayız”


Sempozyum kapsamında katılımcılara seslenen Birikimevim Yönetim Kurulu Başkanı Osman Telli, özellikle Gölcük depreminde sonra ülke olarak depreme duyarlı hale geldiğimizi söyledi. Belediyeler, akademisyenler ve deprem uzmanlarının bu durumu değerlendirirken Kentsel Dönüşüm sürecinin ortaya çıktığını söyleyen Telli, bölgeler nezdinde kentsel dönüşüm çalışmaları başladığını ancak bunun yeterli olmadığının altını çizdi. Uzmanlarında ifade ettiği gibi büyük bir deprem ile karşı karşıya kaldığımızı anımsatan Telli, konunun tüm paydaşlarının bu bilinçle yol haritası oluşturması gerektiğini aktardı. 

 “Hakkediş usulü ile sistemden müteahhitte fonlama yapıyoruz”

Konunun detaylarını da anlatan Birikimevim Yönetim Kurulu Başkanı Osman Telli, “Günümüzde 10 daireye sahip bir bina için daire başına vatandaşımızın 150 bin TL’lik bir bütçeye ihtiyacı var.  Biz Birikimevim olarak bu ihtiyacı ayda 2.000 TL- 3.000 TL- 4.000 TL ile vatandaşın sisteme ödeme yaparak sahip olmasını sağlıyoruz.  Vatandaşımız sistemdeki birikimleri neticesinde istediği müteahhitle anlaşma sağlayabilir, biz de bu durumda hakediş usulü ile sistemden müteahhitte fonlama yapıyoruz. Vatandaşın buradaki ödeme sürecini aslına bir takvim dizisine oturtuyoruz.  Bu da ortalama 50-60 aya varan bir ödeme sürecini kapsıyor. Tabii biz bu süreci yönetiyor, vatandaş sisteme girdikten 1 yıl sonra müteahhitte başlama noktasında haber veriyoruz.  Müteahhitlere haber verilmesi ve evlerin yapım süreci ise ortalama 12-18 ay sürüyor.  Bu yöntem ile beraber vatandaşın sisteme girmesi ve evine oturur hale gelmesi 24 ve 30 ayı buluyor. Ödeme süreci 60 aya kadar devam edebiliyor. Ödeme şekli küçük taksitlerden oluştuğu için uzun vadeli ve herkesin ödeyeceği bir sistem olmuş oluyor. İşte Birikimevim olarak kentsel dönüşüm konusunda elimizi taşın altına bu şekilde koyuyoruz” açıklamasında bulundu.  

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum