Türkiye Depreme Nasıl Hazırlanıyor?

Türkiye Depreme Nasıl Hazırlanıyor?

Çevre ve Şehircilik bakanı Murat Kurum depreme karşı aldıkları önlemleri anlattı. 81 ilde öncelikli riskli alanları belirlediklerini belirten bakan Kurum ilk olarak bu alanların dönüştürüleceğini ifade etti.

A+A-

Çevre ve Şehircilik bakanı Murat Kurum kentsel dönüşüm ile ilgili çalışmaları şu şekilde anlattı;

Geldiğimiz günden itibaren daha önceki çalışmalara yenilerini eklemek suretiyle hem kentsel dönüşüm hem depreme hazırlıkla ilgili çalışmalarımızı yürütüyoruz.  Kartal’daki binanın yıkıldığı gün 81 il valiliğine genelge göndermiştik Gelen verilerin riskli binaların olduğu, riskli alanların olduğu verileri coğrafi bilgi sistemleri bünyesinde bütün şehirlerin dijital ikizine işledik, gittiğimiz her şehirde öncelikli dönüştürülmesi gereken alanlarda çalışmalarımızı başlattık.

İstanbul’da da 25 bin bağımsız bölümü geçen yıl dönüşümünü başlattık. Her yıl bir hedef koyduk dedik ki 300 bin konut. Bu 5 yılda acil öncelikli dönüştürülmesi gereken alanların dönüştürelim ve bu çerçevede de çalışmalarımızı yürütüyoruz.

Yaptığımız dönüşüm çalışmalarında da tamamen vatandaşımızla el ele yerinde hızlı gönüllü prensipleriyle ortaya koyduğumuz bir dönüşüm modeliyle gerçekleştiriyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın 2012 yılında ‘bedeli ne olursa olsun dönüştüreceğiz’ dediği süreçte biz de bakanlık olarak kararlı bir şekilde yolumuza gidiyoruz.

İnşallah el birliği içerisinde dönüştüreceğiz. İşin siyasetini yapmadan, herhangi bir algı operasyon yönetmeden tamamen vatandaşımızın can ve mal güvenliği adına, emniyeti adına kararlı bir şekilde gitmek durumundayız. Bu kararlılığımızı da her geçen gün arttırmak bu projelerin sayısını miktarını da arttıracak hamleleri de bütün belediyelerle birlikte 81 ilde 83 milyon vatandaşımızla birlikte yapmak durumundayız. Çünkü bu depremde yaşanan acılar telafisi olmayan acılar bir daha geri getiremiyorsunuz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.