Türk Müteahhitlerin Sudan'daki 200 Milyon Dolarlık Projeleri Ne Olacak?

Türk Müteahhitlerin Sudan'daki 200 Milyon Dolarlık Projeleri Ne Olacak?

Sudan'da yaşanan olaylar sonrası Türk Müteahhitlerin Sudan projeleri ile ilgili açıklaamlarda bulunan DEİK Türkiye-Sudan İş Konseyi Başkanı Güler, "Türk yatırımlarının olumsuz etkilenmez ancak yavaşlama olabilir" dedi.

A+A-

Sudan’da yaşanan askeri darbe, Türkiye’nin bu ülkeyle imzaladığı projelerin ve Türk yatırımcıların üstlendiği ihalelerin ne olacağı sorusunu da akıllara getirdi. İki ülke arasında tarımdan, petrole ve Sevakin Adası’na üs kurulmasına kadar birçok anlaşma bulunuyor.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Sudan İş Konseyi Başkanı Yüksel Güler, Sudan’daki Türk yatırımlarının akıbetiyle ilgili açıklama yaptı. Projelerin ve Türk şirketlerinin aldığı ihalelerin sonlanmayacağını dile getiren Güler,  "Türk yatırımları olumsuz etkilenmez ama yavaşlayabilir" dedi. Güler, şu şekilde konuştu:

İŞLER YAKINDA OTURUR

"Ülkede müteahhitlik hizmetleri 200 milyon dolar civarında. Bir de diğer yatırımlar var. Onun da 300 milyon dolar civarında olduğunu düşünüyorum." 

Güler, Sudan'da toplamda 500 milyon dolar civarında Türk yatırımı olduğunu da sözlerine ekledi.

En kısa zamanda işler oturacak

Yüksel Güler, "Çalışanlarla temas halindeyiz. Şu anda hiçbir şikayetleri ve tedirginlikleri yok. En kısa zamanda işlerin oturacağını bekliyorum" değerlendirmesini yaptı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.