Trabzon Uzungöl’de Kentsel Dönüşüm Projesinin 2. Etabı Başlıyor

Trabzon Uzungöl’de Kentsel Dönüşüm Projesinin 2. Etabı Başlıyor

Trabzon Uzungöl’de; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın destekleriyle Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan, göl ve çevresinde ‘Rehabilitasyon ve İyileştirme Projesi’nin ilk etabı olan altyapı çalışmaları tamamlandı.

A+A-

Trabzon’un Çaykara ilçesinde yer alan ünlü turizm merkezi Uzungöl’de; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın destekleri ile Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan, göl ve çevresinde iki etaplık ‘Rehabilitasyon ve İyileştirme Projesi’nin ilk etabı olan altyapı çalışmaları tamamlandı.

Projenin ikinci etabında uygulanacak kentsel dönüşümle göl kıyısını çevreleyen Hazine arazisi üzerindeki kaçak yapılar yıkılacak, özel mülkiyetli araziler ise kamulaştırılacak. Görüntü kirliliği ortadan kaldırılacak olan Uzungöl, yapı yoğunluğundan arındırılmış olacak.

Çalışmalarla ilgili bilgiler veren Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, şunları söyledi:

“Uzungöl ile ilgili büyük bir projemiz var. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ve TOKİ Başkanlığımız ile birlikte Uzungöl’ü bir bütün olarak ele alıyoruz. Oranın altyapısını zaten geldiğimiz günden itibaren yoğun bir gayretle tamamlamıştık. Şimdi üstyapısına başlıyoruz. Büyük bir proje, önümüzdeki günlerde TOKİ Başkanlığı tarafından ihale ediliyor. Uzungöl girişinden çıkışına kadar bir bütün olarak ele alındı. Yolların, kaldırımların ışıklandırmalarının, aydınlatmaların bütünüyle ele alındığı yeni bir büyük proje bu. Burada hedefimiz gölle gölün etrafını çeviren yol arasında herhangi bir yapının kalmaması. Elbette diğer yapılaşmalarla ilgili herhangi bir yıkım söz konusu olmayacak. Ancak gölün kenarında bulunan bazı kaçak yapılarla ilgili böyle bir işlem gerçekleştirilecek. Onunla ilgili olarak önümüzdeki günlerde proje hayata geçirildiğinde aynı zamanda Uzungöl’ün içerisindeki yollara olan bazı işgalleri de ortadan kaldıracağımıza inanıyoruz”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.