Trabzon Beşikdüzü Kentsel Dönüşüm Projesi İptal Mi?

Trabzon Beşikdüzü Kentsel Dönüşüm Projesi İptal Mi?

Trabzon Çömlekçi kentsel dönüşüm projesinin iptalinden sonra bu kez de beşikdüzü kentsel dönüşüm projesinin iptali belediye meclisi gündeminde. Belediye meclisi önümüzdeki günlerde konuyla ilgili kararını verecek.

A+A-

Trabzon’da bir dönem yaşanan kentsel dönüşüm akımı gün geçtikçe ortadan kayboluyor. Trabzon’da Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesin'nin ardından Beşikdüzü Kentsel Dönüşüm Projesi'nin de iptali istendi. 

Beşikdüzü Belediyesi, bir önceki başkan AK Partili Orhan Bıçakçıoğlu döneminde başlatılan Beşikdüzü Kentsel Dönüşüm Projesinin 2. 3. ve 4. etaplarının iptalini istediği madde bugün Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi gündeminde yer aldı.  İmar Komisyonuna sevk edilen maddenin önümüzdeki günlerde yeniden Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisine gelerek karara bağlanması planlanıyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun, Kentsel Dönüşüm sürecinin 4 etaplık bir çalışma olduğunu ifade etti. Uzun, "TOKİ ile yapılan protokol var. O protokol gereği 1. etabı ile ilgili çalışmalar belli bir aşamaya gelmiş. Ama biz onun 2. 3. 4. etaplarının iptalini meclis gündemine getirdik'' şeklinde konuştu. 

TAMAMEN İPTALİNİ İSTİYORUZ

Beşikdüzü’nde kentsel dönüşümün tamamen kapsamdan çıkmasını istediklerini söyleyen Uzun, "Ama şu anda belli bir mesafe alınmış. 1. etap ile ilgili çok fazla yapılacak bir şey yok. Ama biz yine de vatandaşın en az mağdur olacak şekliyle beraber burada mecliste görüşüp karara bağlanmasını istiyoruz. 2. 3. ve 4. etapların tamamen iptal edilmesini istiyoruz” dedi.

BÜYÜK MAĞDURİYETLER SÖZ KONUSU

Uzun, düşünülen kentsel dönüşümün 21 hektarlık bir alanda yer aldığını söyleyerek, şu açıklamalarda bulundu: "Bugün 1. etap dediğimiz yer, eski Hükümet Binasının önünde TOKİ tarafından yapılan 4 blokluk bina var. Onun çevresi 1. etap oluyor. Ondan sonra ki kısımlar 2. 3. ve 4. etaplar. Bu konuyla ilgili büyük mağduriyetler söz konusu. Bu mağduriyetlerin ortadan kalkmasını istiyoruz. Kentsel Dönüşümün şu haliyle uygulanabilir olmadığını gördük. İlerleyen yıllarda ada bazlı olarak ele alınırsa kentsel dönüşümün daha yararlı olacağını düşünüyoruz.''

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.