Tozkopan'da Kentsel Dönüşüm Çalışmaları Başlıyor

Tozkopan'da Kentsel Dönüşüm Çalışmaları Başlıyor

Çevre ve Şehircilik bakanı Murat Kurum Güngören Tozkoparan mahallesinde kentsel dönüşüm çalışmalarının için bakanlık yetkililerine talimat verdiğini, çalışmaların hızlı bir şekilde başlayacağını söyledi.

A+A-

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Tozkoparan Kentsel Dönüşüm toplantısında yaptığı konuşmada, Güngören için proje, gelişme ve güzelleşme vakti olduğunu söyledi.

Hedeflerinin yılda 300 bin konutu dönüştürmek olduğunun altını çizen Kurum, sözlerini şöyle sürdürdü, "Kentsel dönüşüm çalışmalarımızda Güngören ilçemizi de, Tozkoparan Mahallemizi de unutmadık. Tozkoparan Mahallemizde toplam 58 hektarlık alanda 15 bin nüfusumuz yaşıyor. Yaklaşık 5 bin 500 bağımsız bölüm var. Bağımsız bölümlerin detayına baktığımızda deprem riski taşıyan, acil öncelikli dönüştürülmesi gereken binalarımız mevcut. Daha önce bu alana ilişkin detaylı çalışmalar yapılmış, mahkemenin hem imar planını iptal etmesi hem de yapılan uygulamayı iptal etmesi sebebiyle de bir ilerleme kaydedilememiş. Gelinen süreçte Bakanlığımız, hak sahibi vatandaşlarımızla yapılan görüşmelerde yüzde 14 oranında, 770 kişi ile anlaşma sağlanmış, geri kalanlarla herhangi bir anlaşmaya gidilememiştir."

"Yaşadığınız mahalleden kopmayacaksınız"

Gelinen süreçte aldıkları karara değinen Kurum, "Herkesin çok net bir şekilde bilmesi gerekir ki burada yetki ve mülkiyet tamamen Bakanlığımızdadır. Biz buradaki kentsel dönüşümde Güngören Belediyemizle birlikte sizlerle görüşerek yeni bir sürece başlamak istiyoruz. Bu süreçte yapabileceğimiz en küçük daire 75 metrekare 2+1 dairelerden oluşmak suretiyle brüt 140 metrekareye kadar daireler yapacağız. Ve siz brüt dairelerimiz neyse o brüt daireleriniz kadar değerini yeni projenize taşıyacaksınız. Kalan kısmını da inşaat maliyeti üzerinden borçlanacaksınız. 10 yıl vadeyle TEFE-TÜFE'ye endeksli bir şekilde borçlanacaksınız." diye konuştu. 

Kurum, az katlı, yatay mimariye uygun, kapalı otoparkların, sosyal donatı alanların olduğu örnek bir projeyi Tozkoparan'da yapacaklarını belirterek, "Kentsel dönüşüm çalışmaları sizlere söz verdiğimiz gibi, sizinle istişare ederek, sizlerin rızasıyla burada, Tozkoparan Mahallemizde yapılacaktır. Tozkopran'daki kentsel dönüşüm projemizi, yerinde dönüşüm modeline göre gerçekleştireceğiz. Yani sizler mahallenizden, yaşadığınız ilçenizden, komşularınızdan kopmayacaksınız. Talimatı arkadaşlarımıza verdik. Hızlı bir şekilde çalışmayı pazartesi itibariyle başlatıyoruz." dedi.  

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.