TOKİ'den Faizsiz Arsa, Bankadan Düşük Faizli İnşaat Kredisi

TOKİ'den Faizsiz Arsa, Bankadan Düşük Faizli İnşaat Kredisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TOKİ'den müstakil ev alıp kendi evini inşa edecek olan vatandaşlara kamu bankalarının düşük faizli kredi vereceğini söyledi. Erdoğan bununla ilgili destek paketini yakında duyuracaklarını ifade etti.

A+A-

Arsa satın alacak vatandaşların evlerini nasıl yaptırabileceklerine dair de konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bu arsaları satışa çıkarmak konusunda bizim bir amacımız var. Kura çekimi ile bu arsaları kimlere dağıtacağımız belli olacak. Ardından vatandaşımız o arsa üzerinde kendi imkanı ile evini yaptıracak. İmkanı yoksa bankalardan düşük faizli kredi çekerek benim vatandaşım gelecek arsasına evini yaptıracak. Bunun için de ayrı bir destek açıklayacağız.” ifadelerini kullandı.

MÜSTAKİL ARSALARA HANGİ TİP EVLER İNŞA EDİLECEK

Müstakil arsalarda hangi tip evlerin yapılabileceğine dair de bilgi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Müşterek arsalarda vatandaşlarımız birleşip kooperatif kuracaklar ve evlerini o şekilde inşa edecekler. Müstakil arsalarda ise sistem daha farklı işleyecek. Bu arsalarda zemin artı 1 veya sadece zemin şeklinde evler yapılabilecek. Bunun üstüne izin verilmeyecek.” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.