TOKİ İzmir Projeleri 2020

TOKİ İzmir Projeleri 2020

TOKİ 100 konut kampanyası kapsamında İzmir'in Karabağlar, Seferihisar, Aliağa, Kemalpaşa ve Selçuk ilçelerinde 3 bin 500 konut yapacak. TOKİ İzmir projelerinin başvuruları başladı.15 ocak 2020 tarihinde sona erecek.

A+A-

TOKİ İzmir 2020 projelerinin hangi bölgelerde inşa edileceği belli oldu. TOKİ 2020 İzmir projeleri şöyle açıklandı;

İzmir Aliağa ilçesi 750 konut,
İzmir Karabağlar ilçesi 750 konut,
İzmir Kemalpaşa ilçesi 800 konut,
İzmir Seferihisar ilçesi 1000 konut,
İzmir Selçuk ilçesi 200 konut hayata geçirilecek.

TOKİ 100 bin sosyal konut projesi başvuruları araştırılıyor. “TOKİ hangi il ve ilçelerde konut yapacak?” sorusu merak ediliyor. 16 Aralık tarihinde başlayan işlemler 15 Ocak’a kadar devam edecek. Yeni sosyal konutların yapılacağı yerler arasında İzmir’de Aliağa, Karabağlar, Kemalpaşa, Seferihisar ve Selçuk ilçeleri bulunuyor. Projelerde 2+1 ve 3+1 daire seçenekleri yer alıyor.

Başvurular ne zaman?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından 100 Bin Sosyal Konut Projesi kapsamında inşa ettirilecek konutlar için, T.C. Ziraat Bankası A.Ş.’nin Proje İlinde bulunan yetkili Şubeleri aracılığı ile başvurular yapılacak. Başvuru işlemleri 16 Aralık ve 15 Ocak 2020 tarihleri aralığında gerçekleştirilecek. Yeni sosyal konutların yapılacağı yerler arasında İzmir’de Aliağa, Karabağlar, Kemalpaşa, Seferihisar ve Selçuk ilçeleri bulunuyor. Yeni sosyal konutların yapılacağı il ve ilçelerin listesi ile konut sayılarına ilişkin detaylı bilgilere “www.toki.gov.tr” ve “444 86 54 hattından erişilebiliyor.

Aliağa’da 750 konut inşa edilecek. Bu 750 konutun 525’i 2+1 konut tipi, 225’i ise 3+1 konut tipi olacak. Başvuru işlemleri sırasında; 2+1 konutlar için; 500-TL (beşyüztürklirası) başvuru bedeli alınacak. Ödemeler Ziraat Bankası’na yapılacak. 3+1 konutlar için; 1.000-TL (bintürklirası) başvuru bedeli alınacak. Şehit Aileleri, Terör, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç olacak.

BAŞVURU ŞARTLARI:

Projeye başvuru yapabilmek için, başvuru sahibinin; T.C. vatandaşı olması, Proje il /ilçe sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya Proje il veya ilçe nüfusuna kayıtlı olması, Konut satın almak için başvuruda bulunanların kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocukları üzerine T.C. sınırları dahilinde tapuda kayıtlı bağımsız konutlarının bulunmaması, kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocuklarının daha önce Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması şartları aranacaktır. (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç). Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 5.500 TL olması gerekmektedir. (İstanbul İli için 6.000 TL (Başvuru sahibinin ve eşinin gıda, yol, vs. her türlü aldıkları yardımlar dâhil olmak üzere toplam hane halkı aylık net gelirinin toplamı.) (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile bunların Dul ve Yetimleri Hariç) Bir hane halkı adına, yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları adına yalnızca bir adet başvuru yapılabilecektir. Başvuruları yapacak vatandaşlarımızın; 25 yaşını tamamlamaları gerekmektedir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.