TOKİ Dar Gelirli Emeklileri Ev Sahibi Yapıyor

TOKİ Dar Gelirli Emeklileri Ev Sahibi Yapıyor

TOKİ alt gelir grubu için inşa ettiği konutların yüzde 25'ini emeklilere ayırıyor. Net maaşı 1.200 lirayı geçmeyen dar gelirli emekliler 388 TL'den başlayan taksitlerle ev sahibi olabiliyor.

A+A-

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından inşa edilen (TOKİ) konutların yüzde 25’i emekliler için ayrıldı. 

30 ilde ucuza sosyal konut 

Emekli maaşı ve geliri aylık net 1.200 lirayı geçmeyen vatandaşlar, TOKİ’nin alt gelir grubuna yönelik satışa çıkardığı konutlardan yararlanabiliyor. Şu anda mevcut durumda yaklaşık 30 ilde alt gelir grubu için daire satılıyor.

Başvuru sahipleri arasında  TOKİ  tarafından ilan edilecek olan tarihte 'Hak Sahibi Belirleme' kurası çekilecek. Proje kapsamında en düşük fiyat 116 bin 400 TL, başlangıç taksitleri de 388 TL. 3+1 evlerin fiyatları 170 bin 720 liradan başlıyor.

Türkiye Emekliler Derneği'nde ucuz ev fırsatı

Türkiye Emekliler Derneği de ucuz ev projeleri geliştiriyor. Emeklilerin konut sorununa çözüm üretmek için çalışmalarda bulunan Türkiye Emekliler Derneği, ucuz konut projesinin ilk etabını Ankara'da hayata geçirecek.

Emekliler için yarı fiyatına, seçkin konumlarda ve 20 yıla varan vadelerde konut sahibi olma fırsatı sunuluyor. Projelerin tamamı banka güvencesinde ve en geç 18 ayda anahtar teslimi garantisiyle başlatılacak. Proje kapsamında İncek'teki konutlar için başvurular tamamlandı. Yukarıyurtçu için ise başvurular 1 Haziran itibariyle alınacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.