TOKİ 14 İlde 340 Bin TL’den Başlayan Fiyatlara Konut Satacak!

TOKİ 14 İlde 340 Bin TL’den Başlayan Fiyatlara Konut Satacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), 14 ilde 340 bin TL bandından başlayan fiyatlarla yüzde 10, 15 ve 20 peşinat seçenekleriyle daire satışa sunulacak.

A+A-

TOKİ, yeni konut projeleriyle vatandaşlarının yüzünü güldürüyor. TOKİ, yüzde 10, 15, 20 peşinatla 343.000 TL'ye ev sahibi yapıyor. TOKİ’nin internet sayfasında yeni bilgilere yer verdi. Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar için TOKİ, 14 ilde sıfır daire satışına başlandı. Peki şartlar nelerdir?

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) uygun fiyatlı ve taksitli daire satışlarıyla vatandaşların derdine derman olmaya devam ediyor. Kurumun internet sayfasından yeni projelere dair bilgiler verildi. 

TOKİ'nin internet sitesinde bulunan "Satış ve Duyurular" kısmında satışa sunulacak yeni daireler belli oldu. Toplamda 14 ilde 340 bin TL bandından başlayan fiyatlarla yüzde 10, 15 ve 20 peşinat seçenekleriyle daire satışa sunulacak. Öte yandan Bolu'nun Mudurnu ilçesindeki bir evin başlangıç taksit bedeli 1.718 olduğu belirtildi. Dairelerin satışa sunulduğu iller arasında Bolu, Elazığ, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Karaman, Konya, Kırıkkale, Kütahya, Sakarya, Siirt, Sivas, Trabzon ve Van gibi iller yer alıyor.

TOKİ 14 İLDE YAPACAĞI KONUTLARIN BAŞVURUSU İÇİN GEREKLİ BELGELER

- Kimlik Fotokopisi,

- Başvuru sahipleri,

- Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri, kredi kullanım durumuna varsa T.C. Emekli Sandığından alacakları "Hak Sahipliği Belgesi" alınmalıdır.

-Engelli vatandaşlarımız, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen kimlik kartının fotokopisi veya tam teşekküllü bir devlet hastanesinden alınmış sağlık heyet raporu bulunmalıdır.

- Emekliler için  Sosyal Güvenlik Kurumundan alınan Emekli Kimlik Belgesini veya belgesi

- Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimlerine kuraya girmeden konut sahibi olma hakkı tanınacaktır ancak bu kişilerin konutları öncelikli olarak kura ile belli olacaktır.

-Engelli vatandaşlar için konut sayısının %5'i kadar kontenjan ayrılacak ve hak sahipleri kura ile belirlenecektir. Kura sonuçlandıktan sonra bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte tekrar kuraya katılabilirler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.