TOKİ 100 Bin Konut Kura Çekilişi 2020

TOKİ 100 Bin Konut Kura Çekilişi 2020

TOKİ 100 bin konut kampanyasında başvurular 15 ocakta sona erecek. Başvuruların ardından noter huzurunda kura çekilişi yapılacak. Peki 100 bin konut kura çekilişi ve sonuçları ne zaman açıklanacak? Detaylar haberimizde...

A+A-

Dar gelirli vatandaşların ev sahibi olması için Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından "Her Yıl 100 Bin Sosyal Konut" projesi için başvurular alınmaya devam ediliyor.  Başvuruların tamamlanması için kısa bir zaman kalırken başvuru yapan vatandaşlar sonuçların açıklanacağı tarihi merak ediyor. Peki, TOKİ 100 bin sosyal konut kura çekimi ne zaman? 

TOKİ 2020 KURA ÇEKİMİ NE ZAMAN?

Takvim'de yer alan habere göre, TOKİ'nin 100 bin sosyal konut projesine başvuru yapan vatandaşların heyecanlı süreci başladı. Başvuruların tamamlanmasından sonra TOKİ tarafından belirlenen tarihlerde kura çekimi gerçekleştirilecek ve hak sahibi vatandaşlar belirlenecek. Fakat kura çekiminin tarihi ile ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

Başvuru Bedeli 2+1: 500.- TL
Başvuru Bedeli 3+1: 1.000.-TL

Başvurular; 3 kategoride kabul edilecektir;

1. Kategori olan "Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri"
2. Kategori olan "En az %40 Engelli Vatandaşlarımız"
3. Kategori olan "Diğer alıcı adayları"

Başvurusu toplanacak konutların ihalesi gerçekleştirildikten sonra şerefiyeli satış fiyatları belirlenecek olup, başvuru sahipleri arasında "Hak Sahibi Belirleme" kurası çekilecektir.

Satışa çıkarılan konutlar için kura çekilişi yapılması durumunda kura yeri ve saati İdarenin web sayfasında açıklanacak.

Satışa çıkarılan konut sayısından daha az başvuru olması halinde başvuruda bulunanlar tarafından satın alınacak konutlar TOKİ'nin belirleyerek kullanıma açacağı bloklar arasından, noter huzurunda yapılacak kura ile belirlenecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum