TOKİ 100 Bin Konut İnşaatları Ne Zaman Başlayacak

TOKİ 100 Bin Konut İnşaatları Ne Zaman Başlayacak

Çevre ve Şehircilik bakanı Murat Kurum TOKİ'nin 100 bin sosyal konut projeleri kapsamında 2020 yılının ilk çeyreğinde hemen hemen tüm alanlarda inşaat uygulamalarına başlamayı ve 1-1,5 yıl içerisinde inşaatı bitirmeyi hedeflediklerini söyledi.

A+A-

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ) "100 Bin Yeni Sosyal Konut Projesi" kapsamında İstanbul'da yapacağı 10 bin konut için kura çekimi yarın gerçekleştirilecek.

TOKİ'nin yatay mimari anlayışıyla İstanbul başta olmak üzere 81 şehirde, 2+1 ve 3+1 planında yapacağı 100 bin sosyal konut için 24 Şubat'ta başlayan kuralar sürüyor.

Depreme dayanıklı, kimlikli, mahalle kültürünün yaşatılacağı ve yatay mimari esasıyla inşa edilecek sosyal konutlara, Türkiye genelinde vatandaşlar yoğun talep gösterdi. Sosyal konutlara toplamda 1 milyon 211 bin 518 başvuru yapıldı.

Toplamda 375 bin 953 ile en çok başvurunun yapıldığı İstanbul'da kura çekimi 16-20 Mart'ta yapılacak. Tuzla'da inşa edilecek 5 bin 750 konut için 16-17 Mart'ta, Arnavutköy'deki 3 bin 750 konut için 18-19 Mart'ta, Başakşehir'deki 500 konut için 20 Mart'ta kura çekimi gerçekleştirilecek.

Küresel bir salgın haline gelen koronavirüse karşı vatandaşların sağlığını korumak için devletin aldığı önlemler doğrultusunda kura çekimleri için tören düzenlenmeyecek. Noter huzurunda yapılacak kuralar,  TOKİ  'nin sosyal medya hesaplarından (Twitter, Facebook, YouTube) canlı yayınlanacak.

1-1,5 yıl içerisinde tamamlanması hedefleniyor

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, daha önce yaptığı açıklamada, ülke genelinde yapılacak 100 bin sosyal konutun 894 TL'den başlayan taksit ve 240 aya varan vadeyle vatandaşlara sunulacağına dikkat çekerek, yılın ilk çeyreğinde ve hemen hemen tüm alanlarda inşaat uygulamalarını başlatmak istediklerini belirtti. 

Kurum, "(Konutları) 1-1,5 yıl içerisinde tamamlayarak vatandaşlarımıza teslim edeceğiz. Bunun dışında ülkemizde sosyal konut ihtiyacı olan ve alanlardaki çalışmalarımız da bir taraftan devam ediyor. Biz her ilimiz vatandaşlarımıza, belediyelerimize diyoruz ki 'Sosyal konutla ilgili taleplerinizi bize iletin.' Çalışmayı 1 yıl önceden başlatıyoruz. Ne kadar talep gelirse Cumhurbaşkanımızın talimatları çerçevesinde sosyal konut ihtiyacını giderecek çalışmaları her yıl yapacağız. Amacımız, her yıl en az 100 bin sosyal konut projesine başlamak" şeklinde konuştu. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum