Tire TOKİ Başvuruları Başladı

Tire TOKİ Başvuruları Başladı

TOKİ tarafından İzmir'in Tire ilçesinde inşa edilen 529 konutun başvuruları bugün itibariyle başladı. 27 nisanda başvuru yapılabilecek. TOKİ Tire projesinde daire fiyatları 101 bin TL'den başlıyor.

A+A-

İzmir Tire Toki Evleri 2018 başvuruları bugünden itibaren başladı. 357’si alt gelir grubu, 172’si orta gelir grubu olmak üzere toplam 529 konut için başvurular 27 Nisan’a kadar alınmaya devam edecek.

İzmir Tire Toki başvuruları 18-27 Nisan tarihleri arasında Ziraat Bankası aracılığı ile yapılacak.

Toki İzmir Tire başvuru şartları alt gelir grubunda şöyle; 
1. T.C. vatandaşı olması, 
2. İzmir il sınırları içerisinde son 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya il nüfusuna kayıtlı olması gerekmektedir. Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisinde başvuracakların en az son 3 yıldır ikamet ediyor olması veya il nüfusuna kayıtlı olması gerekmektedir. 3. Başvuru sahiplerinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları üzerine tapuda kayıtlı kat irtifaklı/kat mülkiyetli bağımsız bir bölümün veya müstakil konutunun bulunmaması (tarla, bağ, bahçe, köy evi ve işyeri hariç), (Başvuru sahibinin hisseli olarak sahip olduğu gayrimenkuller hariç) (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç) gerekiyor.
4. Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması ve Toplu Konut İdaresinden konut kredisi kullanmamış olması (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç) gerekmektedir. 
5. Başvuru tarihi itibariyle 25 yaşını doldurmuş olması gerekmekte olup, eşi vefat etmiş olan çocuklu dul bayanlarda yaş şartı aranıyor.
6. Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 4 bin 500 olması (Başvuru sahibinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının gıda, yol, vs. her türlü aldıkları yardımlar dahil olmak üzere toplam hane halkı aylık net gelirinin en fazla 4  bin 500 olması) gerekiyor. 
7. Bir hane halkı adına, yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları adına yalnızca bir adet başvuru yapabiliyor.

BAŞVURU İŞLEMLERİ 
1. Başvuru formları kategoriye göre Ziraat Bankası’nın İzmir’deki yetkili şubelerinden 2 nüsha olarak temin edilecek. 
2. Başvuru formu ile birlikte 18 NİSAN 2018 – 27 NİSAN 2018 tarihleri arasında Ziraat Bankası’nın İzmir ilindeki yetkili şubelerinden birisine başvurulacak. Başvuru formları banka tarafından kategorisine göre numaralandırılarak başvuruda istenilen evraklarla teslim alınacak ve 1 nüsha da başvuru sahibine geri verilecektir.

3. Başvuru işlemleri sırasında 2., 3. ve 4. kategori başvuru sahiplerinden başvuru sırasında ₺1.000 başvuru bedeli alınacak. 
4. Kimlik tespiti için nüfus cüzdanı ibraz etmek şartı aranacak ve başvurular şahsen yapılacak.

Orta gelir grubu için ise 2 bin TL başvuru bedeli yatırılarak başvuruda bulunabiliyor. 
İzmir Tire Toki Evleri projesinde 2+1 ve 3+1 konut seçenekleri yer alıyor. 2+1 daireler alt gelir grubu, 3+1 daireler ise orta gelir grubunda bulunuyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.