Sulaklar Life Buca’da Yaşam Başladı

Sulaklar Life Buca’da Yaşam Başladı

Sulaklar İnşaat tarafından Buca’da hayata geçirilen Sulaklar Life projesinde yaşam başladı. 4 bloktan oluşan projenin ilk bloğunda teslimler gerçekleşirken diğer bloklar da 2 ay içerisinde sahiplerine teslim edilecek.

A+A-

Sulaklar İnşaat, Buca’nın en merkezi lokasyonlarından biri olan Menderes mahallesinde hayata geçirdiği 145 konutluk Sulaklar Life projesinin ilk bloğunu teslim etti.

Toplam 4 bloktan oluşan projenin 3 bloğunda 1+1 dairelere yer verilirken bir blokta 2+1, 3+1 ve 4+1 daire seçeneklerine yer verildi.

1+1 dairelerin full eşyalı olarak satışa sunulduğu projede Kendi Kiralama Sistemi (KKS) ile tüm kiralama işlemleri site yönetimine devredildi. Uzun süreli kiralamaların yapıldığı proje daha çok memur ve çalışanlar tarafından tercih ediliyor.

sulaklar-life.png

Sulaklar Life’ta daire kiraları 1.500 TL ile 1.900 TL arasında değişiyor. İlk blokta ikametler başlarken ruhsat aşamasında olan diğer bloklarda da 2 ay içerisinde ikamet başlayacak.

İKAMET İÇİN ALAN ÇOK FAZLA MÜŞTERİMİZ VAR

Buca’da vatandaşların daire tercihlerinin değişmeye başladığını belirten Sulaklar İnşaat yönetim kurulu başkanı Ayhan Sulak, “Buca’da 1+1 projelerde daha çok öğrenci ve çalışanların oturduğunu görüyorduk. Bu projemizde farklı bir durumla karşılaştık. Çocuklarını evlendiren, eşini kaybeden, eşinden boşanan vatandaşlar büyük metrekareli dairede yaşamak yerine daha düşük yatırımla daha küçük dairelere yöneldi. Biz tamamını yatırımcılara satmayı planlarken merkezi bir konumda olmamızın da etkisiyle çok fazla ikamet için alan müşterimiz de oldu. 1+1 dairelerimizi 62 metrekare olarak tasarladık. Bu metrekarede 2+1 daireler yapılıyor” dedi.

sulaklar-life-satilik.png

VİLLA PROJELERİNE YOĞUNLAŞACAK

Pandemi sürecinde müstakil konutlara olan talebin çok arttığını belirten Ayhan Sulak bu talepler doğrultusunda müstakil villa projeleri için yer arayışında olduklarını söyledi. Sulak, “Önümüzdeki dönemlerde villa projelerine daha çok yoğunlaşacağız. Urla, Güzelbahçe, Seferisahar’da proje geliştirmeyi düşünüyoruz. Şu an için bu bölgelerde araştırmalarımız devam ediyor. İnşallah yakın dönemde yeni projelerimizi açıklayacağız”

PİYASALAR YAVAŞLADI

Konut kredi faizlerinin yükselmesi ile piyasaların da yavaşladığını belirten Sulak, “0.64 faiz oranlarını gören vatandaşlar daha sonra 0.78, 0.99, 1.09 gibi rakamları görmeye başlayınca bir şok oldu. Faizlerdeki bu artışın etkisiyle konut satışları yavaşladı. 0,64’ten sonra bu faiz oranlarını kabullenmek biraz zor geliyor ama yüzde 2 gibi oranlardan geldik buraya” dedi.

ayhan-sulak-001.jpg

ARABA PİYASASI GİBİ OLDU! İKİNCİ EL KONUT FİYATLARI SIFIR KONUTU GEÇTİ

Sulak konuyla ilgili olarak konuşmasını şu şekilde sürdürdü, “Araba piyasasında yaşananlar faiz indiriminden sonra konutta da yaşandı. İnşaat firmaları daire fiyatlarını çok artırmadı. Fiyatlar ikinci el piyasasında çok artı. Benim 50 daireye birden 50 bin TL zam yapma gibi bir durumum olamaz ama tek bir konutu olan vatandaş 400 bin TL olan fiyatı bir anda 600 bine çıkardığına şahit olduk. Müteahhitler fiyatlara zam yapıyormuş gibi bir algı oluştu. Biz konut maliyetlerdeki artışın sadece bir kısmını fiyatlara yansıtabildik. Maliyetlerimizdeki artışın tamamını bile fiyatlara yansıtmadık. Maliyetlerimiz yüzde 40 arttı ancak bu maliyetler fiyatlara yansıtılmadı. Nasıl sıfır araba fiyatının üstünde araba satılıyorsa konutta da sıfır konut fiyatının üstünde ikinci el konut satıldı.

İZMİRDEKİ STOK ÇOK KISA SÜREDE TÜKENDİ

0,64 faiz oranının inşaat sektörüne çok büyük fayda sağladığını belirten Sulak, “2018 krizinin ardından pandemi sürecinin etkisiyle konut satışları yavaşlamaya başladı. Haziran ayında kamu bankalarının başlattığı 0,64 faiz kampanyası ile satışlar tarihin en yüksek seviyesine ulaştı. Konut stoklarımız tamamen tükendi. İzmir’de zaten konut stoğumuz sınırlıydı. Büyük arsalarımız olmadığı için İstanbul’daki gibi 3-5 bin konutluk projeler yapamıyoruz. İlkbahar ve sonbahar sezonunda konut satışları daha yüksek oluyor. 0,64’ün etkisiyle daireleri erken sattık. Sezonu biraz erken başlattık. Şu anda konut alımı bekleyen kitlenin büyük kısmı alım yaptı. Haziran temmuz ayındaki gibi yüksek rakamları bu dönemde görmeyeceğiz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.