Şehir Merkezindeki Askeri Araziler TOKİ'ye Devrediliyor

Şehir Merkezindeki Askeri Araziler TOKİ'ye Devrediliyor

Askeri arazilerin şehir dışına taşınması kararından sonra bu alanların ne olacağı merak konusu olmuştu. Alınan son kararla birlikte boşaltılan askeri alanların TOKİ'ye devredilmesi kararlaştırıldı.

A+A-

15 Temmuzda yaşanan darbe girişimi sonrasında şehir merkezlerinde yer alan askeri alanların şehir dışına taşınmasına karar verilmişti. Şehirlerin en değerli alanlarında yer alan askeri arazilerin ne olacağı ve akıbetleri merak konusu olmuştu. 

BOŞALTILAN ASKERİ ARAZİLER TOKİ'YE DEVREDİLECEK! 

Askeri tesisler şehir dışına taşınmaya başlarken boşalan değerli arazilerin ne olacağı konusu gündeme gelmişti. 

Boşalan anların büyük bir bölümü atıl durumda kalırken bu arazilerin Toplu Konut İdaresi Başkanlığı TOKİ 'nin kullanımı için tahsis edilmeye başlandığı duyuruldu. Askeri araziler TOKİ'ye devredilmeye başlandı.

Bunlardan biri de Beşiktaş'ta yer alan Jandarma Dikimevi Müdürlüğü arazisi oldu. 2.92 hektar büyüklüğe sahip olan arsa TOKİ'ye devredildi. 

Zeytinburnu'nda yer alan 11.4 hektarlık arazi de TOKİ'ye devredilirken deniz kıyısında yer alan askeri alan üzerinde inşaat faaliyetleri başladı. 

Bakırköy Florya’da yer alan ve İstanbul'un en değerli arazileri arasında gösterilen 34 dönümlük askeri arazinin de TOKİ eli ile inşaat açılacağı iddia edildi. 

Bu arsalar için ise muhalefet ve STK'lar ise özellikle de İstanbul'da yeşil alan, park ve deprem toplanma alanı olarak kullanılması yönünde talepte bulundu. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.