Samsun Kentsel Dönüşümle Değişti!

Samsun Kentsel Dönüşümle Değişti!

Arena Gazetesi'nin köşe yazarlarından Serdar Oktav bugün köşesinde "Kentsel dönüşümler" başlıklı yazısına yer verdi. İşte yazının detayları..

A+A-

SAMSUN genelinde başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları, kentin çehresini değiştirdi. 

Elbette eksik kalan yerler de vardı. 

Bu güzel çalışmaların, bu estetiğin yapıldığı ilçelerden birisi Çarşamba'da da kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor. 

Projeler hayata geçirilmeye çalışılıyor. Yıllardan beri yazılarımda, Çarşamba'nın adeta büyük bir köy görünümünde olduğunu, bu görüntüden arındırılması gerektiğine dikkat çekiyorum. 

Benim bu dikkat çektiğim hususa, Çarşamba Belediye Başkanı sayın Hüseyin Dündar'da değindi.Önceki gün, Çarşamba'da Cemil Şensoy Kültür Merkezi'nde projenin tanıtımı toplantısında, Çarşamba'nın daha önceki yıllarda adeta büyük bir köy görünümünde olduğunu söyleyerek, kentsel dönüşüm projesini hayata geçirerek, Çarşamba'da çarpık yapılaşmanın önüne geçileceğini vurguladı. 

Çarşamba Belediyesi'nce çalışmaları başlatılan kentsel dönüşüm projesinin, ilçenin 3 bölgesinde uygulamaya konulduğuna işaret eden Dündar: 

Yeşilırmak üzerine Cumhuriyetin ilk yıllarında 1930'lu yıllarda yapılmış olan 7 metre genişliğinde ki köprüden, kıyılarında baraka yapıların bulunduğu büyük bir köy görünümündeki Çarşamba gerçeğinden bu günlere geldik. 

Biz 2004 yılında belediye yönetimine talip olurken, bundan 30 - 40 yıl önce yapılmış olan sebze hali, otobüs terminali ve stadyumu taşıyacağımızı, Yeşilırmak şehri olan ilçemize yeni ulaşım yolları, sosyal alanlar, toplu konut uygulamaları yapacağımızın sözünü verdik, derken, aradan geçen yıllarda Çarşamba'da büyük bir değişim yaşandığını ifade etti. 

Çarşamba'da son 12 yılda değişimler yaşandı. Eksikler vardı elbette... 

İşte Başkan Dündar'da 

"Çarşamba büyüdü gelişti. Ama Çarşamba'nın bu değişimine ayak uyduramayan o değişme, gelişme ivmesini bir türlü yakalayamayan bazı noktaları kaldı" dedi. 

Yoğun şehirleşme baskısı sebebiyle imara aykırı çarpık, afet riski altında, kar ve yağmur yağışlarında dahi altyapısı hemen bozulan, yol, sağlık, itfaiye ve ambulans gibi hizmetlerin sunumunda zorlukların yaşandığı,bu durumdaki noktaları dönüştüreceğiz" dedi. 

Çalışmaları dikkatle izliyoruz. 

Samsun'a ve Çarşamba'ya hayırlı uğurlu olsun...

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.