Rusya'dan Altyapı Projelerine 5 Yılda 25,7 Trilyon Ruble Bütçe

Rusya'dan Altyapı Projelerine 5 Yılda 25,7 Trilyon Ruble Bütçe

Türk müteahhitlerin yurt dışındaki en büyük pazarı olan Rusya'da inşaat sektörünü canlandıracak bir karar alındı. Putin'in talimatıyla 2019-2024- yıllarında altyapıya 25,7 trilyon ruble bütçe ayrıldı.

A+A-

Rusya’da Başkan Putin’in talimatları doğrultusunda hayata geçirilmesi kararlaştırılan büyük çaplı altyapı projelerinin maliyeti açıklandı. Russia Today’in haberine göre, hükümet raporunda, 2019-2024 yılları arasında, “ulusal proje” adı verilen altyapı projeleri için 25,7 trilyon ruble harcanmasının planlandığı belirtildi.

Bu bütçenin önemli bölümünün (6,35 trilyon ruble) kara yollarının altyapısının modernizasyonuna ve onarımına ayrıldığı kaydedildi. Bu program kapsamında 2024 yılına kadar 729 kilometre yeni yol inşa edilmesi planlanıyor.

Maliye Bakanı Anton Siluanov, geçen aralık ayında yaptığı açıklamada, üç yıllık dönem için kamu bütçesinden “ulusal projelerin” hayata geçirilmesi amacıyla 5,7 trilyon ruble kaynak ayrılacağını açıklamıştı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkenin önde gelen oligarklarıyla yaptığı toplantıda, işadamlarına öncelikli öneme sahip olan 12 “ulusal projeye” destek olmaları çağrısı yapmıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.