Qua Granite, Mağaza Ve Satış Noktalarıyla 81 İlde Var Olacak

Qua Granite, Mağaza Ve Satış Noktalarıyla 81 İlde Var Olacak

"Yurt içi bayi ağımızı güçlendirmeye devam ediyoruz" diyen QUA Granite Satış Direktörü Yasin Erdoğan,  "Bu seneki hedefimiz, mağazalarımız ve satış noktalarımızla birlikte 81 ilin tamamında var olmak" dedi.

A+A-

Türkiye’nin en genç Türkiye satış direktörü unvanıyla QUA Granite'ye transfer olan Yasin Erdoğan, şirketin 7 yıl önceki kuruluşundan, o günden bugüne uzanan gelişiminden, ürün portfoyünden ve hedeflerine kadar birçok konuda İnşaat Deryası'na özel açıklamalarda bulundu.

QUA Granite markasını üretim tesisi, üretim kapasitesi, istihdam sayısı vb. konularda da bilgi vererek kısaca anlatabilir misiniz?

QUA Granite olarak üretim faaliyetlerimize Temmuz 2016’da Aydın Söke Organize Sanayi Bölgesi’nde başladık. Bugün ise 265.650,75 m² açık alan ve 144.832,28 m² kapalı alan üzerine kurulu tesislerde üretim yapıyoruz. Yer kaplama sektöründeki en yüksek katma değere sahip ürün grubu olan teknik granit ve sırlı granit (granit karo) üretmek üzere faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. QUA Granite olarak Türkiye’nin sadece teknik granit üretimi yapan en büyük tesisine sahibiz ve yeni açılan üretim hatlarımızla birlikte yıllık kapasitemizi halihazırda 41 milyon m²'ye yükselttik. Bünyemizde 2023 Eylül ayı itibariyle 1202 kişiyi istihdam ediyoruz. 2023 yılı sonunda ise 1500 personel ile yolumuza devam etmeyi hedeflerimiz arasında bulunduruyoruz.

qua-granite.jpg

QUA Granite’deki kadın çalışan oranı nedir?

Genç ve gelişime açık olmasının yanı sıra kadromuzun önemli bir kısmı da kadın çalışanlardan oluşuyor. İnsan kaynakları süreçlerimizde çalışanlara sağlanan faydayı ve üretim dahil her pozisyonda kadın istihdamını arttırmak, stratejimizin önemli bir parçası. Kadın istihdam oranını bir gelişmişlik göstergesi olarak kabul ederek kadın çalışan istihdamı konusunda da sektöre öncülük ediyoruz.

2021 yılında halka açıldık

Qua, Türk seramik sektörünün en genç markalarından olmasına rağmen kısa sürede pazarın önemli oyuncularından biri olmayı başardı. Qua Granite, seramik pazarında kısa sürede bu büyümeyi nasıl başardı?

Hammadde ve limanlara yakın konumlandırdığımız üretim tesislerimiz, ihracat ve hammadde tedariğinde bize hız ve maliyet avantajı sağlıyor. Teknolojiye yaptığımız yatırımlar sayesinde Avrupa'nın en büyük 2 cm üreticisi konumuna yükselmeyi başardık. QUA Granite olarak standart kalınlıkta teknik granit ile üretime başlamamıza rağmen, ürün portföyümüzü kısa sürede çeşitlendirerek sırlı granit üretimine de başladık. Full lappato, Lappato, Mat, Metalik, Granüllü mat gibi çeşitli yüzeylerde de üretim gerçekleştirerek, tüm dünyaca bilinen sektörün lider markalarından biri haline geldik. Geniş ürün yelpazemiz ve üretim esnekliğimiz, müşterilerimizin ihtiyaçlarına uygun çözümler sunmamızı sağlıyor. 6 ayrı gövde rengi, 0,70 cm, 0,88 cm, 2 cm ve 3 cm presten basılma üretim yapabilen Türkiye'deki tek üretim tesisine sahip olarak ürün çeşitliliğimizle sektörde fark yaratıyoruz. Üretim şeklimiz sayesinde büyük başarılara imza atarak 2021 yılında halka açılıp, kurumsallaşma adına da büyük bir adım attık. Sağlıklı büyümeye dönük güçlü yatırım stratejimizin yanı sıra geniş ve güçlü satış ağımız da pazardaki önemli oyunculardan biri olmamızı sağladı.

qua-granite-fabrika.jpg

ANA ODAĞIMIZ PROFESYONELLER OLACAK

‘QUA Türkiye’ye yakışır’ söylemi ile 81 ile yayılmak için ciddi çalışmalarınız var. QUA’nın şu an için kaç ilde mağazası/bayisi var? 81 ilde QUA tabelasını görmek ne zaman mümkün olacak?

Hızla gelişen ve büyüyen QUA Granite ailesi olarak; yerel düşünüp, global hareket ediyor, doğallığın ve dayanıklılığın mükemmel uyumunu tüm Türkiye'ye taşımak için yurt içi bayi ağımızı güçlendirmeye devam ediyoruz. Bu seneki hedefimiz, mağazalarımız ve satış noktalarımızla birlikte 81 ilin tamamında var olmak.  81 ilde bayileşme stratejimizle, Türkiye’nin dört bir yanındaki müşterilerimize daha yakın olmayı ve onlara en kaliteli granit ürünlerimizi sunmayı amaçlıyoruz. Çok yakında tüm illerdeki müşterilerimiz, mağazalarımıza ulaşacak. Doğanın güzelliklerini halkımızın evlerine, iş yerlerine ve hayatına taşıyan ürünlerimizle, mekânlara estetik ve şıklık katıyoruz. QUA Granite kalitesini daha geniş kitlelere ulaştırma misyonumuz doğrultusunda şu anda Türkiye’de 7 bölgeye yayılan 60’ın üzerinde yetkili satıcıyla hizmet verirken 5 kıtada, başta ABD ve AB ülkeleri olmak üzere 100’ün üzerinde ülkeye ihracat gerçekleştirmekten gurur duyuyoruz. Vatandaşlarımızın sektörde fark yaratan ürünlerimize daha rahat erişebilmesi adına kısa bir süre içinde tüm Türkiye’de bayilerimizle birlikte yer alacağız. Türkiye’nin en büyük teknik granit üreticisi olarak yalnızca seramik sektöründe değil; vitrifiye, banyo ve yapı kimyasalları ile de müşterilerimizin ihtiyaçlarına cevap vereceğiz.

Üretim gücümüzü marka gücüyle birleştireceğiz

81 ile yayılmanız ile beraber talepte de bir artış olacaktır. QUA’nın talepteki artışı karşılayacak üretim kapasitesi var mı? Bu talep artışı ile birlikte üretim kapasitenizi artırmaya yönelik yatırımlarınız da olacak mı?

Yeni yılda mimari taraf ile daha çok iletişim kuracağız. Dijital medya ve sosyal medyada daha fazla yayınla markamızı anlatacağız. Bu (önümüzdeki) yıl ürünlerimizin yüzde 80’ini ise yurt içi pazarına satacağız. Ancak en yüksek seviyede kapasite kullanımına ulaşarak gelirlerimizin yüzde 50’sini ihracattan elde etmeyi hedefliyoruz. Bütün illerdeki marka projelerle çalışacağız. QUA’nın üretim gücünü marka gücü ile birleştirip daha katma değerli hale getireceğiz. İş ortaklarımız ve çalışanlarımızla beraber şirketimizin vizyonunu daha da yukarı taşıyacağız.

ihracatın yüzde 70'i Avrupa ülkelerine

Satışlarınızı artırmaya yönelik satış-pazarlama stratejinizden bahseder misiniz? Yıllık satış miktarınız nedir? 2023-2024 satış hedeflerinizi aktarabilir misiniz?

QUA Granite olarak ilk günümüzden itibaren geçen süre zarfında, kararlılık ve özveriyle attığımız her adımda büyüdük, geliştik ve ilerledik. Sadece üst segmentin ulaşabildiği bir marka değiliz. Orta segmente de hitap eden ürünler üretiyoruz. Büyüme önceliklerimizden birisi tüm müşteri kitlesine ulaşmak. Konut, turizm, sağlık yatırımlarında da yer almak istiyoruz. 2023 yılında ana odağımız profesyoneller olacak. Mimarlara daha fazla dokunan işler yapacağız. Güncel tasarımlar sunarak piyasayı takip eden değil, piyasanın takip ettiği bir oyuncu olmak istiyoruz. Kaliteden taviz vermeden müşteri memnuniyetini en üst seviyeye taşıyacak ürünler üretmeye devam edeceğiz. Satış gelirlerimizin yaklaşık yüzde 25’ini ihracattan elde ediyor; ihracatımızın yüzde 70’ini de Avrupa ülkelerine gerçekleştiriyoruz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.